nieuws

Restaurant de Echoput neemt gasten mee op gastronomische tijdreis

Restaurant

Familiebedrijf de Echoput is 60 jaar jong. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld van een theehuis waar je ranja en een gevulde koek krijgt tot een veelzijdig hotel restaurant met een eigen opleidingsinstituut. Om het jubileum kracht bij te zetten organiseert het bedrijf voor haar gasten een gastronomische tijdreis die begint in 1955.

Restaurant de Echoput neemt gasten mee op gastronomische tijdreis

Restaurant de Echoput bestaat 60 jaar. Jaap Klosse begon het avontuur in 1955, smaakprofessor Peter Klosse nam het stokje over in 1985 en sinds 2015 is Karel Klosse aan het warm lopen in het bedrijf. In de 60 jaar dat het bedrijf bestaat heeft het een gastronomische reis gemaakt. Gasten van De Echoput kunnen daarom gaan genieten van een speciaal georganiseerde gastronomische reis.

Eethuys de Echo
Gasten worden, ondersteund door video en muziek, multi-sensorisch overdonderd door verrassende smaken en reizen mee met de geschiedenis van het bedrijf. De geschiedenis van de Echoput is ontstaan op een unieke plek midden in de koninklijke bossen van Paleis Het Loo. Het begon met een waterput uit de tijd van Lodewijk Napoleon. Koningin Wilhelmina bouwde later een theehuis bij de put. Kinderen mochten voor 75 cent roepen in de put en kregen een glaasje limonade. Het theehuis groeide uit en werd Eethuys de Echo. Daar stond in de jaren vijftig onder andere een Cocktail Echoput op het menu. Deze cocktail is de inspiratie voor de cocktail met Hollandse garnalen, appel, snijboon en schuim van appelcider op het menu van de gastronomische tijdreis.

Uit de brand
In de 1960 brandt het Eethuys de Echo af. Om daarbij stil te staan staat op het menu van de gastronomische tijdreis een ‘verbrande’ variant op Champignons Dordogne. Een jaar later is een nieuw restaurant herrezen. Jaap Klosse wilde toen een ‘echt restaurant’, met pure en verse producten en veel wild op de kaart. De ontwikkeling op culinair gebied begon met deze wildspecialisatie. Topgerechten met wild als wildzwijnsnek, fazant en hertenkalfbout ontbreken dan ook niet op het menu van de gastronomische tijdreis. Het leverde het restaurant twee Michelinsterren op. Vanaf de jaren negentig onderscheidt De Echoput zich ook met wijn-spijs combinaties.

Multi-sensorisch dineren
De volgende stap is het ‘multi-sensorisch dineren’ waar het bedrijf vorig jaar de eerste stappen in heeft gezet. De ontwikkeling van de gastronomische tijdreis past in dat kader. Samen met mediabedrijf Postlounge is gezocht naar een verdere verdieping van de gastronomische beleving. Gasten kunnen mee op deze reis, een unieke belevenis waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. De eerstvolgende gastronomische tijdreis is op zondagmiddag 6 maart. Belangstellenden kunnen zich nog aanmelden.

 

 

Reageer op dit artikel