nieuws

Ahold ziet weinig in restaurants

Restaurant

Ahold ziet weinig in de retailrestaurants waar sommige concurrenten in Nederland op inzetten, zoals Jumbo met La Place. Voor de snelle hap is een restaurant ‘te langzaam’. Dat zei Ahold-topman Dick Boer in een toelichting op de donderdag gepresenteerde jaarcijfers van het supermarktconcern.

Ahold ziet weinig in restaurants

Ahold-topman Boer denkt met de ‘AH to go’-formule beter aan te sluiten bij de wens van klanten die snel iets willen eten. Ahold bereidt in sommige van zijn Amerikaanse supermarkten wel eten ter plekke, maar Nederlanders willen volgens de topman in restaurants liever meer de tijd nemen.

Snel, simpel en weer weg

‘Eten in een restaurant duurt voor deze klanten te lang’, zegt Boer. ‘Uiteindelijk wil die vooral snel, simpel eten en weer weg.’ Concurrent Jumbo nam onlangs restaurantketen La Place over uit de boedel van het failliete V&D. Daarnaast baat het met de Jumbo Foodmarkt ook al een supermarktformule uit waar eten vers wordt bereid. Boer noemt die aanpak ‘een andere weg naar Rome.’

  foodvisie

Kijk voor meer foodtrends op Foodvisie.nl

Reageer op dit artikel