nieuws

Jeroen Robberegt keert terug naar Utrecht

Restaurant 4197

Jeroen Robberegt wordt vanaf september Executive Chef in Gare du Sud, een nieuw te openen restaurant in Utrecht. De SVH Meesterkok stond negen jaar aan het hoofd van het Grand Restaurant Karel V, waar hij een Michelinster verdiende. In 2013 vertrok hij naar keukenapparatuurleverancier Miele.

Jeroen Robberegt keert terug naar Utrecht

Nu keert Robberegt dus weer als chefkok terug naar de stad Utrecht, en wordt verantwoordelijk voor de keuken van restaurant Garde du Sud, wat in de plaats komt van Keuken & Deli.

Robberegt wordt samen met de eigenaren, en tevens broers, Joris en Kasper Visser verantwoordelijk voor het concept en de uitvoering van Gare du Sud, bar, bistro en friterie in één. Hij gaat dit combineren met zijn werk voor Miele.

Knipoog naar treinstation

De naam van het restaurant is een knipoog naar het nieuwe treinstation Utrecht Vaartsche Rijn, wat in augustus opent en aan de zuidkant van het centrum ligt. Het restaurant ligt pal naast dat station. Aan de overkant van de vaart is al een restaurant dat Vaartsche Rijn heet.

‘We gaan hier mooie kleine gerechten maken’, zegt Robberegt. ‘Verfijnde ingrediënten die toch herkenbaar zijn en patatten met smaak. Het moet een plek worden waar je komt voor een lekker glas wijn met kleine bites, maar tegelijkertijd ook kan aanschuiven voor mooie bistro gerechten.’

Koken op niveau

Gare du Sud wordt geopend in het huidige Keuken & Deli dat in 2011 haar deuren opende. Volgens eigenaar Kasper Visser is het tijd voor iets nieuws. ‘Na vijf succesvolle jaren zijn we toe aan een nieuw concept. Destijds was het behoorlijk vernieuwend, waarbij gasten letterlijk in de keuken zitten te eten, maar we merken de laatste tijd dat we onszelf opnieuw willen uitdagen en iets anders willen proberen. Bovendien hoor je steeds vaker dat Utrecht toe is aan meer restaurants die koken op niveau en dat willen we graag met Jeroen gaan bieden. Mooie smaken, maar wel laagdrempelig.’

Robberegt ontving bij Karel V in 2007 de eerste en enige Michelinster voor de stad Utrecht, die na zijn vertrek naar Miele in 2013 weer werd afgenomen en tot op heden niet terugkeerde.

Keuken & Deli is nog tot 31 juli 2016 open voor diner. Daarna sluit ze haar deuren voor de verbouwing. Half september zal het nieuwe Gare du Sud geopend worden.