nieuws

Jan de Wit stopt met Le Restaurant

Restaurant 3844

Jan de Wit stopt met zijn sterzaak Le Restaurant in Amsterdam. Hij kan geen goed huurcontract krijgen, motiveert hij zijn beslissing tegenover Misset Horeca. Stoppen met koken wil de chef niet. Hij is op zoek naar een andere locatie.

Jan de Wit stopt met Le Restaurant

Jan de Wit (62) draait tot einde van dit jaar door in het pand aan de Tweede Jan Steenstraat in Amsterdam. Hij heeft er een restaurant met 18 couverts. De Wit wil graag verder op een nieuwe locatie, maar kan daar nog geen concrete uitspraken over doen.

‘Ik kan hier alleen een nieuw huurcontract krijgen voor korte tijd. Dat wil ik niet.’

‘We zijn wel in gesprek en ik heb ook wel een aanbod gehad, maar dan moest ik naar 70 couverts. Dat is te groot. Ik wil absoluut geen concessies doen aan kwaliteit, We hebben juist recent een stapje bijgezet als het gaat om smaken en bereidingen.

De Wit is een van de weinige chefs de ooit een 10 kreeg van Johannes van Dam. Ook kookte de chef twee sterren bij De Nederlanden en een bij De Trechter in Amsterdam. Le Restaurant kreeg eind 2009 een ster van Michelin.

Reageer op dit artikel