nieuws

Amerikaan wint wereldfinale Young Chef Award

Restaurant 644

Mitch Lienhard is tijdens de finale in Milaan gekozen tot beste Young Chef van de wereld. De Benelux werd er vertegenwoordig door Andrea Miacola (28), chef de partie van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle.

Amerikaan wint wereldfinale Young Chef Award

Lienhard won met zijn gerecht roasted duck with spiced orange & yam onder begeleiding van toegewezen mentor chef Dominique Crenn. Liendhards gerecht werd gekozen als beste uit de 20 deelnemende finalisten.

Jury

‘Dit is fantastisch’, aldus Lienhard. Mitch Lienhard werd door de jury (ook wel de ‘Seven Sages’genoemd) bestaande uit David Higgs, Carlo Cracco, Gaggan Anand, Elena Arzak, Mauro Colagreco, Wylie Dufresne en Roberta Sudbrack als winnaar bekroond. Het uitgebreide evaluatie proces is gebaseerd op de vijf regels namelijk: ingrediënten, vaardigheden, aanleg, schoonheid en de boodschap achter het gerecht.

Massimo Bottura

The Young Chef 2016 Award Ceremonie werd afgesloten met een galadiner verzorgd door Massimo Bottura, wiens Osteria Francescana of Modena, Italië, de n°1 is op de lijst van World’s 50 Best Restaurants in 2016.

Overige prijzen

Dit jaar werden er tijdens de grote finale ook twee extra prijzen uitgereikt. Voor het gerecht die met traditionele ingrediënten het mooiste moderne gerecht wist te bereiden is de ‘Acqua Panna Contemporary Tradition Award’. Deze werd uitgereikt aan de Italiaanse Alessandro Salvatore Rapisarda, hij vertegenwoordigd Italië.
Het meest inspirerende gerecht werd, voor de eerste keer ooit, gekozen door het publiek via Finedinninglovers.com. Deze werd gewonnen door de Mexicaanse Daniel Nates.

Reageer op dit artikel