nieuws

Designdiners door topchefs tijdens Dutch Design Week 2016

Restaurant 721

Met ‘Earth to Table’ creëren Nederlandse topchefs een reeks exclusieve designdiners als ode aan de Nederlandse bodem. Dutch Cuisine topchefs Luc Kusters, Jef Schuur* en Peter Gast* creëren én serveren speciaal voor de Dutch Design Week nieuwe signature dishes. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, verschillende avonden zijn inmiddels uitverkocht.

Designdiners door topchefs tijdens Dutch Design Week 2016

Dutch Cuisine is een beweging die ernaar streeft de Nederlandse eetcultuur nationaal en internationaal op de kaart te zetten. Daarom zocht Dutch Cuisine voor de Dutch Design Week aansluiting bij zowel gerenommeerde chef-koks als bij Atelier NL, een ontwerpbureau uit Eindhoven dat wereldwijd bekend werd door het Clay Service (Kleiservies), gemaakt van lokaal geproduceerde klei. Het Earth to Table-programma tijdens DDW 2016 bestaat uit twee exclusieve diners: A Soil Soiree en A Tasting Dinner en een expositie in de Bergmannkerk.

Van Hollandse bodem

Soil Soirees zijn besloten en intieme diners geserveerd in de Bergmannkerk van Atelier NL. Tijdens drie exclusieve designdiners bereiden en serveren topchefs Luc Kusters, Peter Gast en Jef Schuur verfijnde gerechten van seizoensgroenten en andere pure ingrediënten, geteeld door Nederlandse boeren en producenten. Deze creaties worden gedresseerd op en in het handgemaakte servies van Atelier NL. Zo komt de aarde en wat deze voortbrengt weer samen op tafel. Drie designdiners, bereid en toegelicht door topchef-koks Luc Kusters, Jef Schuur en Peter Gast met verhalen van Dutch Cuisine, Atelier NL en De Onkruidenier, te midden van de tentoonstelling Earth to Table.

  • Kosten: €150 per persoon, all-inclusive (vijfgangenmenu inclusief drank).
  • Locatie: Bergmannkerk, Bergmannstraat 76, Eindhoven.
  • Tijd: 19.00–22.00 uur.
  • Data: 23, 27 (uitverkocht) en 29 oktober.

A Tasting Dinner

Bovendien presenteren Atelier NL, Dutch Cuisine en Mattmo Creative in samenwerking met CuliCultuur.Com en (H)eerlijk Anders de Tasting Dinners, een reeks van vijf Dutch Cuisine diners in de kookschool van (H)eerlijk Anders. Het wordt een avondvullend festijn, waarbij voedsel rechtstreeks van het boerenland centraal staat. Dutch Cuisine chef-kok Bas Cloo creëert nieuwe gerechten geïnspireerd op signature dishes van Luc Kusters waarin moderne creativiteit samensmelt met de warmte van moeders kookpot. Vijf diners aan lange tafels, met de culinaire handtekening van Dutch Cuisine’s chef-kok Bas Cloo, inclusief een korte introductie van Atelier NL over de tentoonstelling Earth to Table in de Bergmannkerk.

  • Kosten: €60 per persoon, all-inclusive (viergangenmenu inclusief drank).
  • Locatie: (H)eerlijk Anders kookschool, Hallenweg 9, Eindhoven.
  • Tijd: 18.00–21.00 uur.
  • Data: 23, 24 (uitverkocht), 26, 28 en 29 oktober.

De Dutch Design Week vindt van 22 tot en met 30 oktober plaats in Eindhoven.

Reageer op dit artikel