nieuws

Inschrijving Horecava Innovation Award: laatste kans

Restaurant 648

Vakbeurs Horecava organiseert voor de zeventiende maal de Horecava Innovation Award, de jaarlijkse landelijke vakprijs voor innovatie in de foodservice branche. Inschrijven kan nog tot 31 oktober.

Inschrijving Horecava Innovation Award: laatste kans
Rosval, winnaar HIA 2016

Elke dienst, product of concept, gelanceerd na 1 januari 2016, komt in aanmerking voor de prestigieuze prijs. Alle nominaties zijn op de beursvloer te bekijken in het InnovationLAB. De jury maakt de winnaars bekend op de eerste beursdag van de Horecava, die plaatsvindt van 9 tot en met 12 januari 2017 in RAI Amsterdam.

Publiciteit en extra omzet

Juryvoorzitter Hayk Simons: ‘Deelname aan de verkiezing heeft grote voordelen: het biedt een product volop kansen voor het verkrijgen van waardering, erkenning, publiciteit én extra omzet. Dat er animo voor is, blijkt wel uit de vele aanmeldingen ieder jaar.’ De innovatieverkiezing is voor alle bedrijven en dus niet alleen voor deelnemende bedrijven. Zo biedt de verkiezing een goed overzicht van belangrijke innovaties in de branche. Inzenden kan in de categorieën Food & Beverage; Equipment & Services; Concepts, Interior & Design en Mobile, Applications & Social Media. De jury beoordeelt de inzendingen op het innovatieve karakter. Bijkomende criteria zijn of ze nieuwe kansen voor ondernemers bieden om omzet en marges te verhogen, het werken aangenamer maken of de kwaliteit verbeteren. .

Procedure

In de derde week van november maakt de jury de nominaties bekend. Uit deze selectie kiezen zij de categoriewinnaars en een overall winnaar. Daarnaast beloont de jury een inzending met de Karel de Vos Duurzaamheid Award. Deze prijs, genoemd naar de initiatiefnemer en jarenlang voorzitter van deze wedstrijd, is voor de innovatie die het meeste blijk geeft van een duurzame, toekomstgerichte visie. En die de sector een verfrissende impuls geeft, met een gezonde kans op rendement en geproduceerd met respect voor mens, dier en planeet. Tevens wordt er een publieksprijs uitgereikt. De prijsuitreiking vindt plaats op de eerste beursdag, 9 januari, tijdens de officiële opening.

Winnaar vorig jaar

Vorig jaar won Rosval Easy-Cooling, welke koellades en deuren zonder rubber afdichting produceert, de Innovation Award (zie foto).

Reageer op dit artikel