Job Joosse is 11de Magister Vini van Nederland

Job Joosse is 11de Magister Vini van Nederland

Voor de tweede keer dit jaar is het diploma Magister Vini uitgereikt, het hoogst haalbare Nederlandse diploma op wijngebied. Ons land telt nu 11 Magistri Vini, Job Joosse van Wijnkoperij Okhuysen ontving deze week zijn diploma.

Om Magister Vini te worden moet onder meer een scriptie geschreven worden. Die van Job Joosse droeg de titel 'Het belang van kwaliteit voor Cabernet Franc uit Anjou en Touraine' en is na te lezen op de site van de Stichting Magister Vini.

Het theoretisch deel van het examen bestaat uit vier modules over de onderwerpen wijnbouw, wijnbereiding, markt & marktbewerking en actuele onderwerpen. Het proeftechnisch examen van Magister Vini bestaat uit drie modules. Aan de hand van blindproeverijen moeten verschillende typen wijn worden beoordeeld op het gebied van leeftijd, ontwikkeling, potentie, kwaliteit en commerciële reikwijdte.

Met het instellen van het Examen Magister Vini wordt tegemoet gekomen aan de wens van de wijnbranche om de wijnkennis in Nederland op een hoger niveau te brengen. Het Examen Magister Vini voldoet aan de eisen op niveau 5 zoals deze zijn vastgesteld door de Stichting Dranken Examens en Normering (SDEN).

Eerder dit jaar ontving ook Dirk Vanhorenbeeck zijn diploma. Job Joosse is de jongste Magister Vini.