nieuws

Menno Post geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok

Restaurant 1900

Menno Post, chef-kok van De Bokkedoorns** in Overveen, is woensdag 9 november is  geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. ‘Menno heeft een Meesterlijk menu gekookt waarbij alle gerechten even fantastisch en uitgebalanceerd van smaak waren.’

Menno Post geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok
V.l.n.r. Cees Helder, Peter Bruins, Menno Post en Dennis Kuipers. Post is geslaagd voor SVH Meesterkok.

De Meesterproef van Menno Post werd afgenomen door SVH Meesterkoks Cees Helder, Dennis Kuipers van Restaurant Vinkeles* (The Dylan Amsterdam) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. Zij zijn zeer enthousiast over de nieuwe SVH Meesterkok: ‘Menno heeft een Meesterlijk menu gekookt waarbij alle gerechten even fantastisch en uitgebalanceerd van smaak waren. Als geen ander verstaat hij de kunst van het weglaten. Zo creëert hij ruimte voor verrassende en persoonlijke ideeën in de gerechten, zoals een merengue van karnemelk bij de Noordzeekrab. Daarmee heeft hij ook een heel eigen signature ontwikkeld. Hij vertelt een verhaal met en door zijn gerechten. Bovendien is Menno zeer gemotiveerd en enthousiast, en heeft een eigen visie op het vak.’

Menno Post

De Bokkedoorns heeft met SVH Meestergastheer Peter Bruins een traditie van SVH Meesters en deze traditie wordt voortgezet nu ze het twaalfde bedrijf in Nederland zijn met meerdere SVH Meesters. ‘Dit meesterschap ziet de gast terug in het mooie samenspel van wijn en spijs’, aldus de commissie. En dat blijft niet onopgemerkt. Met een achtste plaats kwam De Bokkedoorns dit jaar terug in de top 10 van de Lekker500 en GaultMillau waardeerde het restaurant met 17,5 punt. Menno Post werkte meer dan tien jaar bij Ron Blaauw Restaurant in Ouderkerk aan de Amstel, waar hij de keuken leidde en verantwoordelijk was voor de dagelijkse gang van zaken. Begin 2013 stapte hij over naar De Bokkedoorns.

 

 

Reageer op dit artikel