nieuws

Gastvrijheid telt meeste baanopeningen voor mbo’ers

Restaurant 738

Het aantal mbo-vacatures is sterk aan het toenemen. In de periode maart tot en met augustus van dit jaar ontstonden 207.600 vacatures op mbo-niveau, 9% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De gastvrijheid en de retail hebben de meeste baanopeningen voor mbo’ers.

Gastvrijheid telt meeste baanopeningen voor mbo’ers

Doordat het beter gaat op de arbeidsmarkt, neemt het aantal jongeren dat een nieuwe WW-uitkering aanvraagt bij UWV af.  Dit staat in het rapport Basiscijfers Jeugd dat SBB en UWV vandaag uitbrengen.

De regio’s Noordoost-Brabant (+25%), Friesland (+24%) en Regio Zwolle (+23%) kenden de grootste toename van het aantal voor mbo’ers geschikte vacatures, zo blijkt uit de cijfers van SBB. In Drenthe (-8%) en Gooi en Vechtstreek (-4%) nam het aantal vacatures het sterkst af.

Stage

Tussen 1 juni en 1 oktober 2016 heeft SBB 12.584 leerbanen geworven en beschikbaar gesteld via Stagemarkt.nl. Landelijk zijn er nu 5.000 studenten zonder een geregistreerde leerbaan. Via Stagemarkt.nl zijn de meeste leerbanen beschikbaar in de sectoren voedsel, groen en gastvrijheid en techniek en gebouwde omgeving. In de regio’s Groot Amsterdam, Noordoost-Brabant en Rijnmond is het aantal geworven leerbanen het grootst.

Reageer op dit artikel