nieuws

Rotterdams restaurant zet fondue (weer) op de kaart

Restaurant 831

Restaurant Apartt in Rotterdam zet de fondue weer op het menu. Gasten kunnen er voortaan fonduen in boillon met vis, vlees of groente. Ook kaasfondue behoort tot de opties.

Rotterdams restaurant zet fondue (weer) op de kaart

‘Hippe hamburgerzaken en industriële kip toko’s vliegen je om de oren. Wij brengen de authentieke fondue weer terug naar Nederland. Het viel mij op dat je tegenwoordig bijna op geen enkele plek ouderwets kunt fonduen. En wat is er nu leuker dan aanschuiven voor een lange en gezellige fondue sessie tijdens deze koude dagen?’ zegt Apartt-eigenaar Roy Wynia.

Naast de traditionele bouillonfondue kunnen bezoekers ook kiezen voor verschillende soorten kaasfondues.

Fondue op de kaart

Apartt is niet het enige restaurant waar je anno 2016 kunt fonduen, maar heel vaak spotten wij het niet meer op de menukaart. Onder andere Amsterdam (Het Karbeel en Fondue en Fondue), Haarlem (Het goede uur) Leusden (Hello Again) en Alkmaar (De Fransman) herbergen nog fondue-restaurants.

retro fondue

Ook een leuke is Retro Fondue in Eindhoven (Strijp-S), nog open tot half december.

Reageer op dit artikel