nieuws

Tweede boek Ciel Bleu: Guestronomy

Restaurant 859

Ciel Bleu Restaurant presenteert Guestronomy, het tweede boek van chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman en gastheer Pasquinel Kolk. Het 368 pagina’s tellende boek is niet alleen een kookboek, maar ook een verzameling reportages, portretten, achtergrondverhalen en persoonlijke anekdotes.

Tweede boek Ciel Bleu: Guestronomy

In Guestronomy staat de gast centraal. De lezer wordt meegenomen in de wereld van Ciel Bleu, waarbij men een kijkje krijgt in de belevingswereld van zowel het restaurant- als keukenteam. De chefs hebben een bezoek gebracht aan verschillende producenten die door hun liefde voor hun producten een bijzonder verhaal te vertellen hebben.

Nieuwe weg Ciel Bleu

Naast deze reportages bevat Guestronomy onder meer een beschrijving van de skyline van Amsterdam gezien vanaf de 23e etage, interviews met diverse oud-collega’s die bij Ciel Bleu in de leer zijn geweest en persoonlijke anekdotes van ambassadeurs die vertellen over hun eigen culinaire interesses. De 52 recepten maken het boek compleet. Sterrenchef Onno Kokmeijer: ‘Wij zijn met Ciel Bleu een nieuwe weg ingeslagen, waarbij de gast nog meer centraal staat dan voorheen. In Guestronomy nemen we de lezer mee in die gedachtegang en laten we zien wat dat voor ons betekent. Het boek geeft inzichten die een bezoek aan Ciel Bleu verdieping geven maar ook tot de verbeelding spreken.’

Limited Editions

Het boek is geschreven door auteur en culinair journalist Jurriaan Geldermans. De samenwerking met Geldermans is niet nieuw, hij schreef ook ‘De eigenzinnige Franse keuken’, het eerste boek van Ciel Bleu dat in 2007 verscheen. Foto’s zijn van de hand van fotograaf Ivo Geskus van SpecialPixels. Guestronomy is een uitgave van Stichting Kunstboek en is voor €75 te koop bij de betere boekhandel en bij Hotel Okura Amsterdam. Naast de reguliere verkoop van het boek is er ook een gelimiteerde editie gemaakt, bestaande uit 75 boeken die door 11 kunstenaars van de Amsterdamse Outsider Art Galerie zijn voorzien van een kunstwerk. Iedere kunstenaar heeft zich op zijn of haar manier laten inspireren door Ciel Bleu, resulterend in 75 limited editions met een eigen omslag. Per verkocht exemplaar gaat €50 naar de Outsider Art Galerie.

Reageer op dit artikel