nieuws

NVWA: ook inspecties bij huiskamer-restaurants

Restaurant 913

De NVWA voert ook inspecties uit bij huiskamerrestaurants. Dit laat de organisatie desgevraagd weten aan Misset Horeca. Over aantallen inspecties, rapportages en eventuele boetes doet de NVWA geen uitspraak.

NVWA: ook inspecties bij huiskamer-restaurants

Desgevraagd zegt woordvoerder Lex Benden van de NVWA tegen Misset Horeca: ‘De NVWA inspecteert bij alle horeca, dus ook bij huiskamerrestaurants.’

Cijfers over het aantal inspecties en maatregelen genomen in 2016 doet de NVWA (nog) niet. Deze cijfers moeten nog worden verzameld en geanalyseerd.

Rapportage NVWA

‘Deze gegevens worden verwerkt in een jaarlijkse rapportage aan de Europese Commissie, waarin ook de cijfers over controles op andere domeinen van de NVWA zijn opgenomen. Deze rapportage verschijnt in de loop van het jaar.’

De NVWA maakte deze week wel algemene cijfers bekend over 2016. Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben in 2016 exact 7.766 rapporten voor beboetbare overtredingen opgemaakt. Dit is 20% meer dan in het jaar daarvoor. De belangrijkste reden voor deze stijging is dat de NVWA steeds strikter handhaaft. Deze rapporten zijn opgemaakt voor alle controles die de NVWA uitvoert, dus niet alleen voor horecabedrijven.

Airdnd

Airdnd, de website waar consumenten een huiskamer-restaurant kunnen boeken, zegt dat de hobbychefs ‘de gangbare hygiëneregels na moeten leven en ze moeten ervoor zorgen dat ze producten gebruiken en verwerken die van goede kwaliteit zijn.’ Ook stelt Airdnd dat al hun chefs alle relevante wet- en regelgeving naleven. Bij de site zijn in Nederland 278 huiskamer-restaurants te reserveren.

In mei 2016 naam Airbnb het platform Eetumee.nl over.

Reageer op dit artikel