nieuws

Faillissement voor sociaal restaurant Gare du Nord

Restaurant 3572

Veganistisch restaurant Gare du Nord, gevestigd in een oude treinwagon in Rotterdam, is begin deze maand door de rechtbank in Rotterdam failliet verklaard. Curator Maria Bowmer meldt dat ze in gesprek is met partijen voor overname van het concept. ‘Ik ga me nog buigen over de oorzaak van het faillissement. Wel zijn er aanzienlijke betalingsachterstanden bij werknemers en leveranciers.’

Faillissement voor sociaal restaurant Gare du Nord
(c) Roel Dijkstra / Foto: Joep van der Pal

Eigenaar Hans Kervezee zelf is niet bereikbaar voor een reactie. De website van restaurant Gare du Nord en de facebooksite van het restaurant zijn uit de lucht.

Een van zijn leveranciers – die nog een factuur van 8.000 euro heeft openstaan bij de eigenaar van het restaurant – wil zonder naam en toenaam iets zeggen over de betalingsachterstanden: ‘Het was een prachtig concept, maar hoe de zaakjes er werden geregeld dat klopte niet. Van wat ik hoor, zijn er echt heel veel gedupeerden.’

Veiling

De curator bevestigt het faillissement en de aanzienlijke betalingsachterstanden. Of de wagon kan blijven staan op de huidige plek, is maar de vraag. Woningsbouwvereniging Havensteder is namelijk bezig met het herontwikkelen van de buurt. De treinwagon en inventaris van Gare Du Nord worden daarom ook ter veiling aangeboden.

Gare du Nord werd omschreven als een sociaal restaurant. Een restaurant dat verbindingen aanging met scholen, sociale- en culture initiatieven.  Zo ontstond onder meer het project Kook met mij Mee, een kookstudio voor basisschoolkinderen die werd opgezet door Kervezee met als doel kinderen gezonder te laten eten. 

Winst naar projecten

In een eerder interview met Misset Horeca zei Hans Kervezee: ‘Als het restaurant winst draait, dan gaat een deel daarvan naar de projecten. Ik ben niet een restaurant begonnen om er rijk van te worden, maar om plantaardige voeding te promoten.’

Reageer op dit artikel