nieuws

Dubbele stijger voor François Geurds in Lekker 2018: ‘gebak en champagne’

Restaurant 7129

‘Fantastisch’, zegt François Geurds over het feit dat in Lekker 2018 twee van zijn zaken staan die ook nog eens allebei stegen in de ranglijst. FG Restaurant (**) ging van plek 6 naar 5. FG Food Labs (*) steeg maar liefst tien plaatsen. Van 90 naar plaats 80. ‘Dat wordt taart en champagne.’

Dubbele stijger voor François Geurds in Lekker 2018: ‘gebak en champagne’

FG Foodlabs Rotterdam siert met deze stijging in het rijtje van grootste stijgers in Lekker 2018. FG Restaurant mag zich met zijn vijfde plek provincietopper van Zuid-Holland noemen. ‘Hoe belangrijk een notering voor ons is in de Lekker? Heel belangrijk. Ik denk dat dit niet alleen geldt voor ons, maar ook voor collega’s. Ik denk toch dat het de best gelezen gids is onder de gasten’, reageert de sterrenchef. ‘Dit is gewoon heel leuk: zo’n dubbele notering en dan met beide zaken stijgen.’

Gebak uit Parijs

François Geurds gaat zijn dubbele notering in de lijst vieren met champagne en gebak. ‘Ik ben gisteren in Parijs geweest bij één van de beste patissiers.  Dus daar gaan de teams zeker van genieten.’

Over FG

In de zomer van 2016 verhuisde Francois Geurds zijn tweesterrenrestaurant FG Restaurant naar de Hofbogen, gelegen naast FG Food Lab. François Geurds voegde het sterrenrestaurants FG Restaurant (**) en FG Food Labs (*) samen om een kwaliteitsslag te maken. Dit betekende wel het einde van de Noodle Bar.

Een paar pandjes verder opent binnenkort de Japanse pannenkoekenbar FG Okonomiyaki Bar. ‘We zijn daar nu flink aan het verbouwen. Ik verwacht dat het volgende week de deuren kan openen.’ In het pand waar voorheen FG Restaurant zat gevestigd, huist nu FG Bistro.

Bekijk hier de complete ranglijst van Lekker 2018

Reageer op dit artikel