nieuws

HMSHost opent drie concepten in centrum Utrecht

Restaurant 2522

Na de luchthavens Amsterdam Airport Schiphol en Rotterdam The Hague Airport en Designer Outlet Roermond, maakt horeca-exploitant HMSHost International een strategische stap naar een eerste stadscentrum. In de Stadskamer in het Utrechtse Hoog Catharijne opende HMSHost drie concepten; LEON, Comptoir Libanais en The Burger Federation.

HMSHost opent drie concepten in centrum Utrecht

Utrecht heeft de primeur met de eerste Nederlandse vestiging van het Londense concept Comptoir Libanais, dat HMSHost naar ons land haalt. In deze ‘souk’ kun je kennis maken met de smaken van Libanon, zoals een variëteit aan grillgerechten, tajines en flatbreads. De gerechten zijn uitermate geschikt om samen te delen en de specifieke Libanese specerijen zorgen ervoor dat je je waant in het Midden-Oosten. Daarnaast kun je bij Comptoir Libanais ook terecht voor leuke cadeautjes zoals handgeweven tassen en kookboeken.

Leon, een ‘naturally fast food’ concept uit Engeland dat HMSHost naar Nederland haalde, biedt vers en lekker eten voor ontbijt, lunch en diner. De missie van Leon is om het voor iedereen mogelijk te maken om goed te eten en goed te leven. Hoe? Door natuurlijke fastfood-gerechten aan te bieden zoals de Super Food Salad en de Moroccan Meatballs Hotbox, terwijl gewerkt wordt met producten van zorgvuldig geselecteerde lokale partijen. Bij Leon vind je ook een groot aanbod van glutenvrije gerechten. De eerste twee vestigingen openden op Schiphol.

Bij The Burger Federation, een eigen concept van HMSHost, kun je terecht voor de lekkerste gourmet burgers van lokale ingrediënten. Alle hamburgers zijn gemaakt van een hoge kwaliteit Angus-vlees. De burgers zijn verkrijgbaar in gedurfde smaakcombinaties, met typische ingrediënten van diverse culinaire culturen van de wereld. Naast de Mexicaanse en Aziatische burger vind je hier ook een lokale variant. De Hoge Utrecht burger wordt geserveerd met bacon, sla, gesmolten Oude Grac ht kaas, uienringen en huisgemaakte Utrechtse biersaus.

HMSHost in Utrecht

Begin 2019 openen in Hoog Catharijne nog twee HMSHost locaties; Two Tigers; waar een uitstekende mix van nieuwe en klassieke pan-Aziatische gerechten wordt geserveerd met focus op Sushi en Noodles en Bistrot Bakery; een eigentijds brood concept met een verscheidenheid aan rijke, authentieke smaken.

De komst van de vijf concepten naar de Utrechtse binnenstad werden in april dit jaar aangekondigd. HMSHost is ook aanwezig op Utrecht Centraal met een aantal concepten, waaronder de Burger King die werd overgenomen van NS.

>Leestip: interview met Walter Seib over de groei van HMSHost

Eating is the new shopping

Walter Seib, CEO van HMSHost International: ‘Wij creëren ‘places to be’ voor onze gasten. Voor de Utrechtse Stadskamer hebben we drie concepten ontwikkeld waar mensen zich thuis voelen en graag willen ‘zijn’. Het is een eer om met Klépierre (eigenaar van Hoog Catharijne, red.) samen te werken. We zijn trots om nu ook in Hoog Catharijne onze winkels te vestigen. Met 180 stores en 26 miljoen bezoekers per jaar staat deze locatie absoluut op de kaart als shopping center voor de toekomst. Bij LEON, The Burger Federation en Comptoir Libanais kan het winkelend publiek nu al tot rust komen, elkaar ontmoeten, genieten van heerlijk eten en daarna weer verder shoppen.’

Foto's

Reageer op dit artikel