nieuws

Parkheuvel** introduceert Long Lasting Lazy Lunch

Restaurant 8771

Sterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam introduceert de Long Lasting Lazy Lunch. Deze zes uur durende lunch is een verwenmiddag, met als doel om gasten volledig opgeladen aan een nieuwe werkweek te laten beginnen.

Parkheuvel** introduceert Long Lasting Lazy Lunch
Erik van Loo van sterrenrestaurant Parkheuvel introduceert Long Lasting Lazy Lunch.

Met de Long Lasting Lazy Lunch biedt tweesterrenrestaurant Parkheuvel zijn gasten een ‘verwenmiddag op zondag om op te laden voor een nieuwe werkweek’. Chef-kok Erik van Loo kookt voor deze lunches zijn signature dishes, zoals reerugfilet met appel, rode kool, chartreuse en reejus. De lunch begint om 12.30 uur en duurt tot 18.00 uur.

Idee van een gast

Het concept is gebouwd op het ritueel van een vaste klant, die op zondag uren doorbracht in het Rotterdamse restaurant. Deze gast noemde dit gekscherend zijn ‘Luxury Long Lasting Lunch’. Dat bracht Van Loo op een idee: ‘Zo’n uitgebreide lunchcultuur bestaat nog niet in Rotterdam en daar willen we verandering in brengen. Dat je doordeweeks geen tijd hebt om uitgebreid te lunchen is logisch, maar de zondag leent zich hier juist uitstekend voor’. In de zomermaanden is het mogelijk om de Long Lasting Lazy Lunch te genieten op het terras met uitzicht op het Park en de Maas.

Bekijk ook: Foto’s van vernieuwd Parkheuvel

Gast kiest zelf aantal gangen

De lunch wordt aangeboden in vier (€100), zes (€120) of acht gangen (€140). Naast vlees- en visgerechten is het ook mogelijk om te kiezen voor vegetarische varianten. De gast kiest zelf het aantal gangen. Hierbij is ook een wijnarrangement mogelijk.

Leestip: ‘Escoffier: chefs Bilderberg eren hem in The Park by Erik van Loo’

Lunch met thema

De Long Lasting Lazy Lunch bevat zo nu en dan een thema, zoals de Big Bottle Party, waarbij Van Loo kookte met andere sterrenchefs uit binnen- en buitenland. Gasten kunnen ook worden getrakteerd op een thema, zoals wild of asperges. Het restaurant maakt de thema’s bekend via Facebook.