nieuws

Joris Bijdendijk kookt met beste chef Latijns-Amerika in Rijks

Restaurant 1626

Chef Mitsuharu Tsumura kookt maandag 9 en dinsdag 10 april in restaurant Rijks* in Amsterdam samen met executive chef Joris Bijdendijk. De Peruaanse chef is volgens World’s 50 Best Restaurants de nummer 8 van de wereld en de nummer 1 van Latijns-Amerika.

Joris Bijdendijk kookt met beste chef Latijns-Amerika in Rijks

Mitsuharu Tsumura runt in de Peruaanse hoofdstad Lima zijn restaurant Maido. Dat werd in 2017  bekroond met de nummer 1-notering op de Latin America’s 50 Best Restaurants lijst en de nummer 8-notering bij The World’s 50 Best Restaurants. Hij is de volgende in de rij van internationale topchefs met wie executive chef Joris Bijdendijk kookt in sterrestaurant Rijks in het Rijksmuseum.

In Rijks én op Chefs Revolution

De uit Lima afkomstige Tsumura vertrok na zijn studie in de VS naar Japan om meer te weten te komen over zijn culturele en culinaire erfgoed. In 2009 opende hij restaurant Maido in Lima, het resultaat van zijn passie voor de Nikkei-keuken. Tsumura zal in september van dit jaar eveneens acte de présence geven op Chefs Revolution van De Librije. Voor Joris Bijdendijk is het niet de eerste keer dat hij met een Peruaanse gastchef kookt. Eerder was Virgilio Martinez van restaurant Central, eveneens in Lima, te gast bij Rijks. Het gastchefmenu van Mitsuharu Tsumura en Joris Bijdendijk bestaat uit vijf gangen tijdens de lunch (€75 p.p.) en acht tijdens het diner (€110 p.p.).

Lees ook: Australische topchef Dan Hunter te gast bij Rijks

Joris Bijdendijk en gastchefs

Joris Bijdendijk RijksRestaurantSinds de opening van het museumrestaurant in november 2014 heeft Joris Bijdendijk vele gastchefs ontvangen. Hieronder Margot Janse (The Tasting Room/Le Quartier Français in Franschhoek, Zuid-Afrika), Jacques Pourcel (Jardin des Sens in Montpellier, Frankrijk), André Chiang (André in Singapore en RAW in Taiwan), Tim Raue (Tim Raue, Berlijn), Yotam Ottolenghi (Nopi, Londen), Nick Bril (The Jane, Antwerpen), Virgilio Martínez (Central, Lima), Fergus Henderson (St. John, Londen), Eelke Plasmeijer (Locavore, Bali), Dan Hunter (Brae, Australië), Kamilla Seidler (Gustu, Bolivia) en Sang Hoon Degeimbre (L’air du temps, België).