nieuws

Moeder Thuisbezorgd.nl snelste groeier in Nederland

Restaurant 1022

Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl – Takeaway.com – was het snelst groeiende bedrijf van Nederland gedurende de drie jaar van eind 2014 tot eind 2017. Het bedrijf creëerde in die drie jaar 936 nieuwe banen en zag de omzet jaarlijks gemiddeld met 68 procent groeien.

Moeder Thuisbezorgd.nl snelste groeier in Nederland

Dat de moeder van Thuisbezorgd.nl de snelste groeier was, blijkt uit een ranglijst van de 250 hardst groeiende Nederlandse bedrijven, die is samengesteld door het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE), Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) en nlgroeit. NU.nl bericht hierover.

Rituals, dat vorig jaar als snelste groeier werd aangewezen, staat nu op plek twee. Coolblue maakt de top drie compleet. Bij Rituals kwamen er tussen eind 2014 en eind vorig jaar 2.448 banen bij en nam de omzet jaarlijks gemiddeld met 44 procent toe. Bij Coolblue waren dit 2.040 banen en groeide de omzet gemiddeld met 50 procent.

De 250 bedrijven van de lijst hebben gezamenlijk in drie jaar tijd meer dan 32.000 banen gecreëerd. De top tien was goed voor 17.446 banen.

De top 250 groeibedrijven is een overzicht van zogenoemde scale-ups met minimaal tien werknemers en/of een omzet van minstens 5 miljoen euro, die in de betreffende periode een jaarlijkse groei van minstens 20 procent in de boeken hebben gezet.

Iets meer dan de helft (52 procent) van de bedrijven uit de top 250 was eind 2014 een klein bedrijf met zo’n 25 werknemers. Inmiddels zijn veel van deze bedrijven fors groter geworden. Meer dan veertig bedrijven uit de lijst zijn jonger dan vijf jaar.

 

Nieuws

Reageer op dit artikel