nieuws

Vegetarische Restaurantweek 2018: recordaantal deelnemende restaurants

Restaurant 1384

De Vegetarische Restaurantweek 2018 is van start gegaan met een recordaantal deelnemende restaurants. Een kleine driehonderd horecaondernemers doen mee aan de vernieuwde editie.

Vegetarische Restaurantweek 2018: recordaantal deelnemende restaurants
276 restaurants doen mee met de Vegetarische Restaurantweek.

De Vegetarische Restaurantweek 2018 gaat van start met een recordaantal aan restaurants: maar liefst 276 Nederlandse horecaondernemers doen mee, waaronder de filialen van Bagels & Beans en het nieuwe vegetarische concept van Febo (Vebo). In alle Nederlandse provincies zijn restaurants vertegenwoordigd. Gasten kunnen kiezen uit onder meer een vegetarische lunch voor 8 euro of een vegetarische avondmaaltijd voor 15 euro. Reserveren kan direct bij de deelnemende restaurants onder vermelding van ‘De Vegetarische Restaurantweek’.

De Vegetarische Restaurantweek is onderdeel van de eerste Nationale Week Zonder Vlees. Tijdens deze week gaan meer dan 25 duizend consumenten de uitdaging aan om een week geen vlees te eten, zowel thuis als uit.

Lees ook: Pop-up-restaurant Vegetarische Slager in Den Haag

56 partners ondersteunen de Vega-initiatieven

De Nationale Week Zonder Vlees en de Vegetarische Restaurantweek is een idee van Isabel Boerdam, bekend van foodblog De Hippe Vegetariër. Het initiatief wordt ondersteund door 56 partners waaronder de Vegetariërsbond, supermarktketens Albert Heijn, Jumbo en Aldi en voedselmerken als Becel, Bolletje, Bonduelle, HAK, Heinz, Honig en Iglo.

Bekijk ook: ‘Horecainterieur Zappa’s in Nijmegen’

‘Vegetarisch eten is niet saai’

‘Proberen en proeven is geloven. Want vegetarisch eten is niet saai, smakeloos of ingewikkeld. Het is een kleine moeite met een onvoorstelbaar positieve impact op mens dier en milieu’, vindt Boerdam. Ze hoopt dat de campagneweek het voor de consument makkelijker maakt ‘zijn weg vinden in de vegetarische en plantaardige keuken.’

Leestip: Food trends 2018: fast casual, comfort en mood food

Een dag zonder vlees bespaart 1476 liter water

Op de website weekzondervlees.nl somt ze de milieueffecten op. ‘Met een dag zonder vlees bespaar je de 1476 liter water die gemiddeld nodig was geweest voor de productie van jouw dagelijkse portie vlees. En je bespaart 1600 gram CO2-uitstoot die gemiddeld nodig was geweest voor de productie van het dagelijkse portie vlees.’

Gratis download bezorgonderzoek: Restaurants twijfelen over maaltijdbezorging

Reageer op dit artikel