nieuws

Happy Tosti-zaken voor Amsterdam en Deventer

Restaurant 1701

Happy Tosti opent vrijdag 25 mei een vestiging in de Amsterdamse Pijp. Daarnaast wordt ‘het Ultieme Tostiboek’ gepresenteerd. Op 16 juni opent Happy Tosti in Deventer.

Happy Tosti-zaken voor Amsterdam en Deventer

Happy Tosti Amsterdam De Pijp (Eerste van der Helststraat 80) is het zesde lunchrestaurant na de start van de formule in Den Haag (maart 2015) en de recente openingen van franchiserestaurants in Delft en Breda. Deventer krijgt volgende maand een tosti-zaak. ‘Dan gaan we ook richting de 100 mensen met een beperking die bij ons aan het werk zijn,’ zegt Wibe Smulders van Happi Tosti tegen Misset Horeca.

Uniek voor Amsterdam is de fiets-tafel waar gasten al fietsend de calorieën van de tosti’s weer kunnen verbranden. Beeld zie je onderaan dit bericht.

Bij de keten zijn verschillende tosti’s verkrijgbaar, zoals tosti’s met een huisgemaakte raclette-mix van Gruyère en belegen bio-kaas, of geitenkaas met appel, walnoten, honing en geroosterde tuinbonen. Al zittend op een schommel kunnen bezoekers kiezen van een uitgebreide menukaart met duurzame en biologische producten inclusief vega en vegan opties.

Schommels en een fietstafel

De winkel in De Pijp is zeven dagen per week geopend, heeft ongeveer vijftig zitplaatsen en een groot terras. De nieuwe vestiging is volgens het bedrijf een pareltje voor het oog. ‘De bekende tosti’s en schommels zijn aanwezig, en er is ook een speciale fietstafel waar extra calorierijken tosti’s besteld mogen worden.’

Tegelijkertijd lanceert Happy Tosti het Ultieme Tostiboek, met ruim honderd tostirecepten ingedeeld in Klassiek, Trendy, Cheffy, Hollands, Spicy, Mediterraan, Werelds en Zoet. Het boek is geschreven door Jasper Kool, oprichter en eigenaar van Happy Tosti.

Sam Holtus is, samen met compagnons Jasper Kool en Wibe Smulders, verantwoordelijk voor Happy Tosti. Hij werd dit jaar uitgeroepen tot Hotello of the Year. Hij zei tegen Misset Horeca over de ambities van Happy Tosti: ‘We hebben ons voorgenomen om in 5 jaar tijd 500 banen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Als je puur naar Happy Tosti kijkt, zouden we er dan 50 moeten openen. Maar zo willen we het niet aanpakken. We gaan ook aan de gang met afgeleiden van het concept, zoals een bakkerij Happy Bakery, om zo ook mensen aan het werk te helpen.’

Over Happy Tosti

Bij Happy Tosti werken medewerkers met- en zonder arbeidsbeperking. In ieder restaurant heeft meer dan de helft van alle medewerkers een arbeidsbeperking. De organisatie is er compleet op ingericht om voor deze doelgroep waardevolle en betaalde banen te creëren, zonder hulp van zorginstellingen of zorg-subsidies. Met behulp van professionele job-coaching worden de medewerkers op de juiste plek getraind en intensief begeleid.

De ambitie van Happy Tosti is om in de komende vijf jaar minimaal vijfhonderd ‘waardevolle en happy werkplekken’ te creëren voor deze kwetsbare doelgroep.

Misset Horeca bij u op de deurmat?

Foto's

Reageer op dit artikel