nieuws

Restaurant La Mangerie Venlo sluit na 39 jaar de deuren

Restaurant 1237

Hans en Gerry Cals eigenaren van restaurant La Mangerie laten weten dat per 4 augustus hun restaurant na 39 jaar gaat sluiten. Het restaurant krijgt al jarenlang aanbevelingen in verschillende culinaire gidsen.

Restaurant La Mangerie Venlo sluit na 39 jaar de deuren

In de GaultMillaugids staat La Mangerie met veertien punten in de lijst met adressen die een prijs-plezier-onderscheiding hebben voor een driegangenmenu van onder €40. Daarnaast krijgt het restaurant een aanbeveling van Michelin. ‘Al meer dan 35 jaar staat dit lichte, intieme restaurant synoniem voor lekker eten! De charme en het enthousiasme van Gerry en Hans Cals werkt hier aanstekelijk. Laat u gerust verleiden door een van de menu’s: prachtvoorbeelden van de smaakvolle, eigentijdse keuken waarin streekproducten de voorkeur genieten’, zo stond afgelopen editie in de rode gids geschreven.

Het restaurant had ook jarenlang een Bib Gourmand, zaken die door Michelin bezocht en gekeurd zijn en die een volledig menu aanbieden voor maximaal 37 euro. Het verlies van de Bib Gourmand in de editie van de Michelingids in 2014 kwam hard aan bij La Mangerie in Venlo. ‘We zijn er heel trots op geweest’, reageerde de eigenaresse Gerry Cals destijds. ‘We hebben jaren gestreefd naar een ster en we hebben veel plezier gehad van de Bib. Vooral Belgische gasten kwamen erop af.’ Op een ster hoopte het echtpaar Cals toen niet meer. ‘Daar zijn we te oud voor’, zei ze toen. ‘Dit is niet onoverkomelijk. We gaan gewoon door op dezelfde manier en blijven ons voor onze gasten inzetten.’

Voor de laatste keer

Volgens nagenoeg afgeronde besprekingen zal de overdracht van hun onroerend goed plaatsvinden op 31 augustus 2018. In de panden van La Mangerie zal volgens de huidige planning een drietal woningen worden gerealiseerd. De vaste gasten zijn inmiddels per mail op de hoogte gesteld van de  voorgenomen bedrijfsbeëindiging. Dankbaar bedanken de ondernemers in de mail haar gasten, medewerkers en stagiaires waarmee ze samen al die jaren hebben mogen werken. Tot begin augustus draait La Mangerie op woensdag, donderdag en vrijdag nog lunch en diner. Zaterdag serveren Hans en Gerry alleen diner en op zondag en maandag is het restaurant gesloten.

In de mail aan de gasten bevelen de ondernemers tevens voor de laatste keer het kreeften-zomer-menu aan. Hans en Gerry Cals ( beide 68 plus) laten weten voorlopig van Venlo te verhuizen naar hun onderkomen in Zeeuws Vlaanderen. Of het werken in de professionele keuken na 50 jaar daar een definitieve stopt krijgt, weten ze nog niet.

La Mangerie is een restaurant met verschillende sfeervolle aparte gedeelten. Er is een gedeelte met uitzicht op een kleine binnentuin, waar gezelschappen rond de 20 gasten. kunnen plaatsnemen en een restaurant met ‘à la Carte’ indeling.

Reageer op dit artikel