Welk team van chefs en patissiers heeft de meeste passie, affiniteit en de juiste skills om diverse rondes aan patisseriegevechten te overleven? De deelnemers die begin volgend jaar zullen concurreren om dé Dobla Pastry-titel zijn:
De deelnemers aan The Dobla Pastry Battle Edition NL 2019 zijn:
- Amy Kotterer & Rick van der Drift – Hotel Okura, Amsterdam
- Anika van der Veen & Stephanie van Sonderen – Bakkerij Albertema, Peize & Sanadome
- Alberto van de Water & Lisa Weber van De Polderei in Anna Paulowna
- Ruben van Trigt & Bram Wakker – Top’s Edelgebak, Bilthoven
- Sebastiaan Kikkert & Mark Jonker – La Grande Brasserie Bodon, Amsterdam
- Tineke Hendrikse & David de Jong – Culinair Centrum Beverwijk
- Wouter Westerhof & Matthijs van de Tuin – Hotel Theaer Figi, Zeist
Drie wedstrijdrondes Dobla Pastry Battle
De deelnemende patisserieteams, bestaande uit een leermeester of leraar en een leerling, strijden in drie rondes om de titel ‘The Dobla Pastry Battle Champion NL 2019’. De winnaars nemen de kampioensbelt en een hoofdprijs van €2.500 mee naar huis. De rondes bestaan uit het maken van een klassieke desserttaart, friandises en de mysterieuze black box-opdracht. De competitie vindt plaats in de wedstrijdkeukens van het Gastronomisch Gilde op de Horecava. Vorig jaar wonnen Jeroen Goossens en Ruben van Trigt de Dobla Pastry Battle. Ruben van Trigt doet dit keer mee met zijn collega Bram Wakker.
Gastronomische Gilde
The Dobla Pastry Battle wordt door Dobla in diverse landen tot stand gebracht, de Nederlandse editie in samenwerking met het Gastronomisch Gilde. Klik hier voor een sfeerimpressie. Dobla in Alkmaar staat garant voor top-patisserie: niet alleen bonbons en taarten, maar ook honderden andere chocolade-producten in allerlei vormen, maten en smaken.