nieuws

Iens Insider: de 250 beste restaurants van Nederland

Restaurant 10939

Iens presenteert maandag 29 oktober de Insider Top 2019 lijst. Dit is een lijst met de 250 beste restaurants van Nederland. Om op de lijst te komen moeten restaurants minimaal zes maanden voldoen aan de Insider-criteria. Tov in Schagen is de aanvoerder van de Insiders. Wie staan nog meer in de top?

Iens Insider: de 250 beste restaurants van Nederland

De nummer 1 van de Iens Insider Top 2019 lijst is Tov in Schagen, gevolgd door sterrestaurant De Kromme Dissel in Heelsum en Chateau Restaurant Neercanne (van de familie Oostwegel) in Maastricht. De scores van deze restaurants zijn respectievelijk 9,7, 9,7 en 9,6. Het Badpaviljoen in Domburg is met een 9,1 de nummer 250 in de lijst.  Namen die niet voorkomen in de top 250 zijn De Librije, De Leest, Inter Scaldes, De Groene Lantaarn, Librije’s Zusje zijn namen die niet voorkomen in de lijst.

Zowel partners als niet-partners van Iens kunnen tot de selectie van Insider behoren. Insider werd begin dit jaar gelanceerd in Nederland en restaurantgidsen waaronder Michelin en GaultMillau. Met Insider kunnen gasten volgens Iens.nl snel kiezen uit het aanbod van betere restaurants.

Iens Insider Top 2019

Bekijk hier de gehele top 250 van Nederland volgens Iens.

De Insider Top 2019 bestaat uit de 250 beste restaurants in Nederland. Binnen de Insider-selectie op Iens staan restaurants die een notering in een van de bekende culinaire gidsen hebben of een uitmuntende beoordeling op Iens. Deze Insider-selectie kan per maand variëren doordat er meer hoog gerecenseerde restaurants bij komen of doordat het cijfer van een restaurant is gedaald.

Iens legt uit: ‘De top-250 lijst bestaat uit de beste restaurants die gedurende ten minste de afgelopen 6 maanden aan de Insider-criteria hebben voldaan en daarnaast minimaal 25 reviews in de afgelopen 12 maanden hebben ontvangen. Zo is het een actuele lijst, met restaurants die hun beoordeling op het hoogste niveau hebben weten te behouden.’

De beste 250 restaurants zijn gerangschikt op basis van het cijfer dat ze krijgen van Iens-gebruikers. Bij een gelijke beoordeling is het aantal recensies doorslaggevend.

De top tien van de Iens Insider Top 2019

 1. Restaurant TOV in Schagen
 2. De Kromme Dissel in Heelsum
 3. Château Restaurant Neercanne in Maastricht
 4. Chez Paul in Valkenburg aan de Geul
 5. Kasteel Engelenburg in Brummen
 6. Alexander’s in Kerkwerve
 7. Restaurant Bougainville in Amsterdam
 8. Restaurant Aan de Poel in Amstelveen
 9. Risto Enoteca PepeNero in Amsterdam
 10. Restaurant Vanille in Eijsden

Iens vervolgt: ‘De gecombineerde waardering van gast en gids maakt de Insider-selectie tot een diverse en unieke lijst, die het gebruikers nog eenvoudiger maakt om een goed en geschikt restaurant te vinden voor iedere gelegenheid. De Insider Top 2019 lijst is een extra erkenning voor de optimale gastvrijheid en kwaliteit van deze restaurants. Middels een raamsticker in het restaurant en de online selectie en Insider-label, zijn deze restaurants te herkennen.

Criteria Insider Top 2019

Om tot de Insider Top 2019 te behoren, moet voldaan worden aan de volgende criteria:

 • Ten minste 25 of meer reviews in afgelopen 12 maanden
 • Profiel op Iens ouder dan 1 april 2018
 • Vermeld in één van de culinaire gidsen en een cijfer van 8.0 of hoger of niet vermeld in één van de culinaire gidsen en een cijfer van 9.0 of hoger
 • Restaurants worden gerangschikt op cijfer, wanneer meerdere restaurants hetzelfde cijfer hebben, staat het restaurant met de meeste recensies bovenaan
 • Wanneer een restaurant hetzelfde cijfer en zelfde aantal recensies heeft, is het niet afgeronde IENS-cijfer gebruikt. Gasten kunnen zowel een cijfer geven voor het eten (dit weegt voor 50%) en voor de service en het decor (deze wegen beide voor 25%)

>> Meer over Iens

Reageer op dit artikel