nieuws

Richard Eerhardt nieuwe maître Ratatouille Food & Wine

Restaurant 842

Sterrestaurant Ratatouille Food & Wine uit Haarlem versterkt haar zwarte brigade met maître Richard Eerhardt. Eerhardt heeft eerder gewerkt bij De Hoefslag, Vinkeles, La Rive, Bord’eau en The White Room. 

Richard Eerhardt nieuwe maître Ratatouille Food & Wine
Richard Eerhardt

Ondernemer en chef Jozua Jaring: ‘Met Richard halen wij een zeer ervaren professional binnen die onze servicebrigade naar een nog hoger niveau moet brengen. Met zijn jarenlange ervaring bij de Hoefslag, Vinkeles, La Rive , Bord’Eau en The White Room moet dat wel goed komen. Na het binnen halen van de tweede ster bij restaurant Bord’Eau en de eerste ster bij The White Room van Jacob Jan Boerma zijn wij benieuwd wat Richard bij ons voor elkaar kan krijgen.’

Richard Eerhardt: ‘Ik ben een zeer betrokken persoon met een duidelijke visie. Wat mij kenmerkt is mijn doelgerichte aanpak, gefocust op zeer persoonlijke service met oog voor detail. Ik hecht veel waarde aan team spirit, waardering en persoonlijke ontwikkeling en heb een gezond gevoel voor humor. Na jarenlang op het hoogste niveau in Amsterdam gewerkt te hebben ben ik blij
dat ik nu bij een mooie zaak in mijn woonplaats Haarlem aan de slag kan.’

Ratatouille Haarlem

Jozua Jaring

Jaring: ‘Ik verheug me zeer op de komst van Richard! Er ligt een mooie uitdaging voor hem om alles naar een nog beter niveau te brengen. De service is een belangrijk deel van de beleving van onze gasten en met de komst van Richard hopen we de relaxte ambiance in ons restaurant vast te houden.’

Ratatouille Food & Wine

Ratatouille Food & Wine is sinds 2015 gevestigd in een monumentaal pand in het centrum van Haarlem aan de Spaarne. Het restaurant heeft 80 couverts en beschikt over een private dining.

Chef-Kok Jozua Jaring begon op 1 september 2013 Ratatouille Food & Wine in de Lange Veerstraat. Haarlemmers wisten snel de weg te vinden naar het restaurant. Binnen een jaar waren de inspecteurs van de befaamde Michelingids al te gast in zijn bescheiden restaurant en waardeerde het begin 2015 met een Michelinster. Vervolgens volgde de verhuizing naar het monumentale pand aan het Spaarne waar dit jaar het eerste lustrum wordt gevierd.

Voor hij ondernemer werd, werkte Jaring onder andere bij restaurants als Hoop op D’Swarte Walvis in Zaandam, Vis & Ko in Haarlem en Chapeau! in Bloemendaal.


 

Reageer op dit artikel