nieuws

5&33 trapt samen met Julius Jaspers truffelseizoen af

Restaurant 473

5&33 heeft het truffelseizoen officieel geopend. Een viergangenmenu met verse truffel uit Italië. Voor de vierde editie heeft chef Mirko Bischèri van 5&33 de handen ineen geslagen met chef Julius Jaspers. 

5&33 trapt samen met Julius Jaspers truffelseizoen af

Voor het menu worden de truffels in Umbrië, Italië verzameld en om de dag naar de keuken van 5&33 vervoerd. In de keuken worden de truffels nauwkeurig gewogen en vervolgens verwerkt in de gerechten. Voor het menu zijn dit jaar voornamelijk witte truffels gebruikt, de luxere variant onder de truffels. Jaspers heeft één van de gerechten toegevoegd aan het menu, een risotto met bouillon, boter, champignons, zeezout en truffel.

Julius Jaspers

Julius Jaspers en Mirko Bischèri.

‘Met de beste ingrediënten en een eenvoudig recept geef je de truffel het podium dat deze delicatesse verdient. 5&33 biedt dit door middel van de jaarlijks terugkomende truffel kick-off en het daarbij behorende menu,’ aldus Jaspers. Het volledige menu bestaat uit een beef tenderloin met foie gras en witte truffel, een gesmoorde ossenhaas met truffelpuree, truffeljus en zwarte truffel, de truffelrisotto van Julius Jaspers en een witte frambozentaart met witte chocolade en witte truffel. Het viergangen mune is voor € 75 verkrijgbaar tot eind februari 2019.

Truffle Tuesday

Naast het genoemde menu biedt 5&33 vanaf 20 november haar gasten iedere dinsdag het concept ‘Truffle Tuesday’ aan, bestaande uit de bekende truffelpasta met een glas prosecco voor € 20. Voor Truffle Tuesday wordt zwarte truffel gebruikt.

5&33

art’otel amsterdam en 5&33 bevinden zich op de hoek van de Prins Hendrikkade tegenover het Centraal Station in Amsterdam en combineren kunst, cultuur, lifestyle, eten en drinken. 5&33 Kitchen serveert een ‘shared dining’ menu van mediterrane gerechten met een Italiaanse twist. 5&33 Bar, met wekelijks live entertainment verzorgd door (lokaal) bekende DJ’s, schenkt cocktails, bieren en likeuren. De interactieve art display creëert afwisselende sferen en de flexibele, 300 vierkante meter tellende, 5&33 Gallery presenteert
werk van wisselende kunstenaars.

Foto's

Reageer op dit artikel