nieuws

Chef-kok Han Ji opent namens VCHO Azië Paviljoen

Restaurant 714

De diversiteit van de Aziatische horeca in Nederland groeit sterk. Met ruim 2.500 restaurants is de sector goed voor een omzet van €1,3 miljard. Het aandeel van de Aziatische horeca neemt toe met innovatieve concepten en gespecialiseerde Aziatische restaurants met een authentieke keuken. Het Azië Paviljoen op de Horecava geeft hiervan een voorproefje. Chef Han Ji van restaurant Zheng in Den Haag verorgde de spectaculaire opening.

Chef-kok Han Ji opent namens VCHO Azië Paviljoen
Han Ji

Brancheorganisatie Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO) is tijdens Horecava 2019 RAI Amsterdam, wederom vertegenwoordigd met het imposante Aziё Paviljoen.

Alle innovatieve ontwikkelingen die belangrijk zijn voor de Aziatische horeca, komen hier samen en worden door VCHO gepresenteerd aan beursbezoekers.

 

Zheng, directed by Han Ji

Azië PaviljoenTer gelegenheid van de opening van het Aziё Paviljoen op maandag 7 januari vond er een bijzonder evenement plaats. Chef Han Ji van restaurant Zheng in Den Haag presenteerde bijzondere delicatessen en specialiteiten uit vier Chinese regio’s  die spectaculair zijn bereid en gepresenteerd. In juli dit jaar opende Zheng van chef Han Ji haar deuren: een vernieuwende culinaire beleving waar de vier belangrijkste Chinese keukens, rituelen en ceremonieën de hoofdrol spelen. Het ceremonieel geserveerde menu bestaat uit twaalf zogenoemde ‘chapters’, waarbij elk hoofdstuk draait om een andere Chinese kooktechniek. Daarnaast staan in elk chapter een verschillend aspect uit de Chinese cultuur en traditie centraal. De cultuur komt tot uitdrukking door een kunstobject dat op tafel wordt geplaatst als ‘conversation piece‘. Ook eet je de gerechten van verschillende serviezen uit diverse regio’s, die speciaal voor Zheng zijn gemaakt.

Azië Paviljoen

Han JiGasten beleefden tijdens de opening van het Azië Paviljoen het verhaal over de cultuur, de kunst en de gastronomie van China’s vier meest prominente culinaire regio’s. De gerechten werden spectaculair bereid en gepresenteerd, vergezeld met het typische Chinese servies en de kunstobjecten uit deze regio’s. Tijdens de culinaire ervaring kregen gasten een bereiding in drie fases aan tafel. Ook werden ze omringd door prachtige kunst en servies uit verschillende Chinese regio’s.

Koks uit Azië

Het is voor de Aziatische sector van groot belang dat er ook in de toekomst koks uit Aziё gewerfd kunnen worden. De regelgeving omtrent het halen van koks uit China is streng. VCHO is met een intensieve lobby bezig in politiek Den Haag om hier nieuwe afspraken over te maken. Er dreigt een nijpend tekort aan vakbekwame koks uit China. Aan tafel werd ook aandacht gevraagd voor deze problematiek.

Bijzondere ingrediënten

Veel van de bijzondere ingrediënten die Han Ji gebruikt zijn niet in Nederland verkrijgbaar en worden speciaal voor de chef naar Nederland geïmporteerd. Ook de smaken van gerechten zijn anders dan we in de Westerse cultuur gewend zijn. Spicy en spicy-umami voeren in een groot aantal gerechten de boventoon. De laatste is nu dé smaaktrend die vanuit China is overgewaaid naar Nederland.

Foto's

Reageer op dit artikel