nieuws

Complete restyling voor tweesterrenrestaurant De Kromme Watergang

Restaurant 1067

Tweesterrenrestaurant De Kromme Watergang in Hoofdplaat heeft na een complete restyling de deuren weer open. ‘De natuur was onze inspiratie voor het interieur. En het is prachtig geworden’, aldus Edwin Vinke.

Complete restyling voor tweesterrenrestaurant De Kromme Watergang

Met uitzondering van de stoelen kreeg het restaurant in twee weken tijd een compleet nieuw interieur. ‘Gisteren zijn we voor het eerst weer open gegaan na de restyling. De reacties van de gasten waren fantastisch. Het is ook echt prachtig geworden’, zegt Edwin Vinke trots. ‘De natuur was de inspiratie. We werken in de keuken ook steeds meer met gerechten op bijvoorbeeld hout en schelpen en dat wordt nu echt doorgevoerd in het interieur.’  De zilte gronden waarop Vinke geboren is, vormen de basis voor de keuken, maar nu ook voor het restaurant zelf.

Inspiratie interieur

Blanche Vinke nam,  samen met aannemer Ferry van Steenberge en kunstenaars Wout Kole en Barre Verkerke,  het interieur voor haar rekening. ‘Wout Kole heeft schitterende foto’s gemaakt voor in het restaurant.’ Barre Verkerke nam het schilderwerk voor zijn rekening. ‘Hij schildert een muur op zo’n manier dat het van hout lijkt, of geeft een muur een marmerimitatie.’

Edwin Vinke vervolgt: ‘Ik was zelf op vakantie en kwam terug in een compleet nieuw restaurant.’ Het restaurant heeft een volledig nieuwe en lichtere vloer, nieuwe lampen en een wijnkelder waar je nu naar binnen kan kijken. ‘De stoelen zijn gebleven, want die zitten nog steeds voortreffelijk.’

De chef-kok zegt weer vol enthousiasme het nieuwe jaar in te gaan. ‘We hebben afgelopen jaar een topjaar gedraaid en mooie dingen gedaan’, zegt hij verwijzend naar Tom’s Hidden Bistro en de opening van eetcafé Hard & Ziel. Op de vraag of hij nog meer in petto heeft, antwoordt hij lachend: ‘We zitten nooit stil natuurlijk.’

>> Sneak Preview: Nieuw interieur voor Kromme Watergang

Over De Kromme Watergang

De Kromme Watergang in het Zeeuwse Hoofdplaat is bekroond met twee Michelinsterren. Aan het roer staan Edwin en Blanche Vinke. Hun zoon Tom werkt er als souschef, samen met Wouter Kik die in juni 2017 de overstap maakte vanuit De Vierbannen in Ouwerkerk. De zilte gronden waarop Vinke geboren is, vormen de basis voor de keuken. In 2005 werd het restaurant gewaardeerd met een eerste Michelinster. In 2011 volgde de tweede.

Edwin Vinke

Reageer op dit artikel