nieuws

Top 41 aller tijden van Aziatische Restaurants

Restaurant 6657

Na ruim 18 jaar zijn de activiteiten van Asia Gastronomica met ingang van 2019 gestopt. Initiatiefnemer Benno Renaud stelde als slotstuk nog een Top 41 op van de beste Aziatische Restaurants aller tijden.

Top 41 aller tijden van Aziatische Restaurants
Foto: Alexander Leiden

Asia Gastronomica zette zich 18 jaar in voor de promotie van de Aziatische keuken in Nederland. Het begon voor Benno Renaud met De Rijstt@afelgids die in 2001 met de website Rijsttafelen.com live ging. In 2008 wijzigde dit in Asia Gastronomica. Met ingang van 1 januari 2019 zijn alle activiteiten gestopt. De site blijft nog in de lucht, maar er vinden geen wijzigingen meer op plaats. Renaud heeft tot slot nog een Top 41 Aziatische Restaurants opgesteld.

Renaud tegen Misset Horeca: ‘Mijn missie is consequent en steeds geweest het nadrukkelijker en meer onder de aandacht brengen van de Aziatische horeca in het algemeen en de Aziatische Top horeca in het bijzonder. Met de TOP 168 hebben we iets nieuws willen neerzetten te midden van het ‘Grote Gidsen Geweld’ zoals Gault&Millau, Lekker, Michelin en sinds kort ook Proefschrift. Deze gidsen besteden toch maar geringe aandacht aan de Aziatische toprestaurants.’

‘Gedurende de achttien jaar hebben we vele honderden restaurants bezocht. Daarom als slot een top 40 – eigenlijk 41 – aller tijden. In onze Top 41 Aziatische Restaurants aller tijden hebben wij al die restaurants opgenomen waar wij in de achterliggende 18 jaren meer dan eens een bijzonder fijne ervaring hebben genoten en die ons extra is bij gebleven. Een ervaring en/of beleving in al die restaurants die wij het waard hebben gevonden om in deze Top 40 op te nemen.

Renaud rangschikt ‘zijn’ 41 restaurants echter niet vanaf nummer één tot een nummer 168. ‘Ik maak een alfabetische lijst. Een nummer één kan de markt zelf bepalen.’

 

 

Reageer op dit artikel