Het tropische broertje van 212 geopend op Curaçao: 020

Het tropische broertje van 212 geopend op Curaçao: 020

Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot openen vrijdag 26 juli het tropische broertje van 212 Curaçao, restaurant 020.

Gebaseerd op dezelfde gastronomische kwaliteit van grote broer en sterrestaurant 212 in Amsterdam, vertaald naar lichte gerechten en exotische cocktails. Dit met uitzicht op de zee.

Menu

Sommige bekende gezichten vinden ook op ‘t eiland hun plek. Zo keert het iconische appeldessert van Bord’Eau terug. En vliegt de ceviche met passievrucht, kokos en limoen van 212 over naar 020. De rest van het menu volgt de tropische tendens. Groot: 'Een andere plek betekent andere producten. Het zonnige klimaat vraagt om vederlichte gerechten met veel groente.' Deze komen in de vorm van vier voor-, hoofd- en nagerechten, aangevuld met enkele (grill)specialiteiten zoals lokale langoustes of een Tomahawk voor twee. Een drie-gangen-menu begint al vanaf €42.

De naam, 020, is een verwijzing naar de gezelligheid in Amsterdam’, vertelde Van Oostenbrugge eeder tegenover Misset Horeca. Van Oostenbrugge en Groot hebben een team van in totaal achttien man, waarvan dertien koks, laten overvliegen naar het Caraïbisch gebied. Het gehele team is opgeleid in restaurant 212. ‘We hebben in de loop van de tijd heel veel goede mensen om ons heen verzameld. We kunnen niet iedereen in 212 houden, maar we willen wel heel graag samen verder groeien’, legt Van Oostenbrugge uit. ‘Zelf houden we onze focus op 212.’

020 design

020 ligt aan de populaire restaurantstraat van het eiland, de Penstraat, en kijkt uit over de Caribische zee. Achter een oude tamarindeboom schuilt het 16e-eeuwse landgoed. Voor haar nieuwe bestemming kreeg zij een olijfgroen exterieur en een gloednieuw interieur door Amsterdams designbureau concrete. Net als bij 212 zijn de werkbladen van roestvrijstaal en schuift er voor elke gast een handgemaakte besteklade uit de eikenhouten bar. Door de witte luiken schijnen zonnestralen. Ze reflecteren tegen het witte interieur en maken de ruimte fris, licht en modern. Ook hier, net als in Amsterdam, siert het artwork van streetartist Sliks de muren. De openslaande deuren leiden gasten naar het strand, met palmbomen, bedjes en een infinity pool. Over een paar maanden opent hier de beach bar waar gasten de hele dag in de zon nippen aan een cocktail. Tot die tijd is het restaurant open voor lunch en diner.