Proefschrift Restaurant Awards van Jan van Lissum op 14 oktober

Proefschrift Restaurant Awards van Jan van Lissum op 14 oktober

Jan van Lissum maakt op maandag 14 oktober de winnaars bekend van de Proefschrift Restaurant Awards. Dit gebeurt na afloop van de vakbeurs Gastronomie. Kanshebbers voor de awards Talentvol chef, Talentvol sommelier en Talentvol gastheer/gastvrouw strijden die dag om de eerste plek.

Op verzoek van verschillende exposanten en belangengroepen vindt Gastronomie dit jaar iets eerder plaats en wordt er op Gastronomie méér aandacht aan wijn gegeven. Kanshebbers of genomineerden voor de awards zijn nog niet bekend.

Hoe wat waar Gastronomie 2019

  • Maandag 14 oktober
  • 11 – 21 uur
  • Europafoyer RAI Amsterdam

Jan van Lissum: ‘Op Gastronomie zijn diverse wedstrijden, showcases en (kook)demonstraties die laten zien dat wijn-spijscombinaties cruciaal zijn om uw restaurant goed op de kaart te zetten. Wat is immers een goed gerecht met een niet bijpassende wijn of andersom?’

31e Proefschrift Wijnconcours

Afgelopen jaar zijn 5.200 wijnen geproefd waarvan 200 wijnen doorgaan naar de finale van het 31e Proefschrift Wijnconcours. De beste finalewijnen worden gepresenteerd in speciale proeverijen in het wijntheater. De Wijnen van het Jaar worden aan het eind van de middag bekend gemaakt.

Proefschrift Restaurant Awards

  • Chef van het Jaar (vier prijscategorieën)
  • Restaurant (vier prijscategorieën)
  • Talentvol chef
  • Sommelier van het Jaar
  • Talentvol sommelier
  • Wijn/spijsspecialist van het Jaar
  • Wijnkaart van het Jaar
  • Gastheer/vrouw van het jaar
  • Talentvol gastheer/gastvrouw,
  • Prijs/plezier award

>>  Dit zijn alle winnaars van 2018

Voorheen was Jan Van Lissum licentiehouder van Gault&Millau Nederland en werden de prijzen onder deze noemer uitgereikt. Dit jaar organiseert hij voor de tweede keer de ‘Proefschrift Restaurant Awards.

Grand Concours Bollinger

Het Grand Concours Bollinger is een nieuwe, tweejaarlijkse wijn-spijscompetitie op uitnodiging voor toprestaurants, georganiseerd door The Wine & Food Association, met Champagne Bollinger (importeur Verbunt-Verlinden). Tijdens drie voorronden in Bar Alt te Amsterdam zijn onderstaande zes restaurants geselecteerd uit 20 deelnemers. Deze zullen op 14 oktober strijden om de hoofdprijzen ter waarde van maar liefst € 10.000.

Finalisten Grand Concours Bollinger

  • FG Restaurant, Rotterdam**
  • De Librije, Zwolle***
  • De Nederlanden, Vreeland*
  • Taiko, Amsterdam
  • Voltaire (Parc Broekhuizen), Leersum*
  • Zarzo, Eindhoven*

Proeven wijn-spijs van Riesling Weeks-winnaars

Tijdens de 17e editie van Riesling & Co, maandag 2 september, won in de categorie Brasserie-Bistro-Restaurant Puur Zee in Wijk aan Zee. In de categorie Toprestaurants was dat Fred** in Rotterdam. Tijdens Gastronomie kunnen bezoekers de winnende wijn-spijscombinaties proeven.

>> Meer lezen over Jan van Lissum