Sems Leeuwarden verkocht; restaurant stopt

Sems Leeuwarden verkocht; restaurant stopt

Jeroen Meppelink heeft een koper gevonden voor zijn restaurant Sems in Leeuwarden. Het restaurant in zijn huidige vorm stopt met ingang van 1 oktober. In het pand komt een nieuw horecabedrijf.

Over de koper of het nieuwe concept dat in het pand van Restaurant Sems komt, kan Jeroen Meppelink nog niets vertellen.

Meppelink (37) heeft besloten zich volledig te richten op zijn twee andere bedrijven, die beter aansluiten bij zijn huidige privé-situatie. Dit zijn Het Stadslab (met name events) en het managen van het Citylab Hotel, beide gevestigd op het Voormalig Suikerunie-terrein in Groningen. Op deze nieuwe creatieve broedplaats die in 2018 is ontwikkeld, zijn niet alleen een aantal mooie bedrijven gevestigd, maar worden het gehele jaar door ook tal van festivals, zakelijke bijeenkomsten, netwerkborrels en andere events georganiseerd. Naast nieuwe energie heeft Meppelink met deze keuze straks ook meer vrije tijd voor zijn jonge gezin.

Omdat Meppelink het einde van zijn tijd als eigenaar van Sems absoluut als een feestelijk moment ziet, sluit hij deze periode af met een speciaal weekend van 27 tot en met 29 september.

Toen Meppelink zijn plannen naar buiten bracht, liet hij Misset Horeca weten dat hij het fijn zou vinden als Sems zou blijven bestaan. Volgens hem zou dat goed zijn voor de stad. Strikt noodzakelijk vond hij het niet.

Meppelink is geen pandeigenaar. Het Rijksmonument bestaat uit een restaurant met nu zo’n 50 couverts, een terras met evenveel zitplaatsen, een wijnbar, proeflokaal en een grote en kleine zaal (boven) van 30 en 75 personen. Boven bevindt zich ook een keuken.