Mastercard doneert € 147.834 na veiling GaultMillau liefdadigheidsdiner

Mastercard doneert € 147.834 na veiling GaultMillau liefdadigheidsdiner

GaultMillau awardwinnaars bereidden 2 december een viergangendiner voor 500 gasten dat volgde op de lancering van de nieuwe GaultMillau gids 2020. Onder leiding van Nicolette van Dam konden aanwezigen bieden op veilingstukken. Mastercard maakte op het liefdadigheidsdiner bekend €147.834 te doneren aan World Food Programme (WFP) van de Verenigde Naties.

Afgelopen maand bereikte de bijbehorende bewustwordingscampagne naar schatting 3,2 miljoen Nederlanders. Het bedrag wordt besteed aan schoolmaaltijden die broodnodige voeding biedt aan kinderen in ontwikkelingslanden en hen tegelijkertijd stimuleert naar school te gaan.

Liefdadigheidsdiner

Mastercard is sinds 2012 partner van WFP, waarbij het betaaltechnologiebedrijf sindsdien meer dan 100 miljoen schoolmaaltijden heeft bijgedragen. De campagnemaand werd gisteravond afgesloten in de Kromhouthal in Amsterdam met een liefdadigheidsdiner georganiseerd door Mastercard in samenwerking met restaurantgids GaultMillau. De avond volgde op de lancering van de nieuwe Gault&Millau gids 2020, die werd gevierd met de top van de Nederlandse gastronomie. De prijswinnaars bereidden een viergangendiner voor de gasten van het liefdadigheidsdiner. Gedurende de avond werden alle donaties verdubbeld door Mastercard en werd het totaalbedrag van de verschillende acties overhandigd aan David Ryckembusch van WFP.

WFP

Op 28 oktober ging de social mediacampagne #opgetrommeld van Mastercard Nederland en WFP van start, met als doel om zoveel mogelijk aandacht te genereren voor het belang van schoolmaaltijden in ontwikkelingslanden. Deze actie riep mensen op een foto van de broodtrommel van hun kind op social media te delen. Daarnaast werden gasten van deelnemende GaultMillau-restaurants in november aangemoedigd om hun rekening te betalen met Mastercard. Voor elke gedeelde broodtrommelfoto en betaling met Mastercard in deelnemende restaurants, doneert Mastercard een hele week aan schoolmaaltijden voor 1 kind aan WFP.