Podiumbouwers maken twee verdiepingen tellend 1,5 meter terras voor de horeca

Podiumbouwers maken twee verdiepingen tellend 1,5 meter terras voor de horeca

Coreworks, deskundig in het bouwen van constructies en podia voor evenementen en festivals, heeft een 2 verdiepingen tellend terras voor de horeca ontworpen waar de 1,5 meter in acht gehouden kan worden.

'Wij zijn erg hard geraakt door de corona-crisis, maar ook in deze tijd, zit het in ons DNA altijd te blijven denken in mogelijkheden. Samen zijn we op zoek gegaan naar creatieve en innovatieve oplossingen die voor uitkomst zorgen', vertelt mede-eigenaar Bart van Schaaijk.

Het terras wordt opgebouwd en ingericht volgens de RIVM-maatregelen waarin de veiligheid van bezoekers en horecapersoneel voorop wordt gesteld. Zo is de routing één richting op, waardoor mensen elkaar niet hoeven te kruisen. Ook worden looppaden gecreëerd voor de gast en het personeel waardoor de 1,5 meter  kan worden gehandhaafd. Tussen de zitjes kunnen transparante of gekleurde zeilen worden geplaatst als afscherming.

Meerdere verdiepingen

Het terras kan worden opgebouwd in meerdere verdiepingen, zo is het mogelijk om op dezelfde oppervlakte een veel groter publiek te kunnen plaatsen. Op de begane grond kan toiletruimte worden geïmplementeerd. Meubilair is optioneel verkrijgbaar via het bedrijf.

Van Schaaik: 'Er zijn meerdere horecabedrijven met verregaande interesse. We hebben zo'n vijftien offerte-aanvragen gekregen en zijn al op verschillende locaties gaan kijken.' Ook voor de podiumbouwers is het even afwachten wat de regelgeving is voor de horeca: 1,5 meter afstand per gast, of 1,5 meter afstand per tafel. 'Wij zijn qua systeem vrij flexibel en kunnen het aanpassen op die regelgeving.' Of er gemeentes zijn die akkoord gaan met dit alternatieve terras, is nog niet bekend. 'Je hoopt natuurlijk dat gemeentes in deze tijd ook wat coulanter zijn. Als het virus op deze manier te regulieren is, dan zouden ze iets meer door de vingers moeten zien.'

Prototype

Coreworks bouwde een prototype bij hun op de zaak. 'Die staat er nog steeds en kan ook worden bekeken door horecaondernemers.' In het prototype staat meubilair en er zijn transparante schermen geplaatst. Het 2 verdiepingen tellende prototype is 120 vierkante meter groot en biedt ruimte aan zo'n 160 gasten in totaal. 'Hierin hebben we rekening gehouden met het protocol van KHN zoals dat er nu ligt; 1,5 meter afstand per tafel en het toestaan van vier gasten aan één tafel. Dan zal het wel renderen.'

Coreworks plaatst het terras zelf op het terrein. 'Wij kunnen het bouwen, kunnen de verlichting verzorgen, het internet en zelfs het interieur. We hebben aanvankelijk een prijs per vierkante meter per maand. Na deze maand gaat het over in een vierkante meterprijs per week.' Meer info: anderhalvemeterterras.nl

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.