Inventaris failliet restaurant Moshik Roth te koop

Inventaris failliet restaurant Moshik Roth te koop

De inventaris van het restaurant van Moshik Rotch (&Moshik) is te koop. De zaak aan het Oosterdok in Amsterdam met twee Michelinsterren, ging in mei 2020 failliet als gevolg van de coronacrisis.

De volledige inventaris van Restaurant &Moshik, voorheen &Samhoud Places genaamd, wordt nu te koop aangeboden.

Op 7 mei is het restaurant failliet verklaard  als gevolg van de coronacrisis.

'De wereld is aangetast door het corona-virus en daarom heeft &moshik besloten haar deuren permanent te sluiten, zo luidde de verklaring van tweesterrenchef Moshik Roth en zijn team begin mei op hun site. Hij liet toen ook weten de intentie te hebben een nieuw restaurant te starten.

Roth laat Misset Horeca nu weten nog niet nader op het faillissement en zijn toekomstplannen in te willen gaan.

Veiling inventaris &Moshik

Op het veilingplatform van BVA Auctions wordt de volledige inventaris geveild. Inclusief het interieur zoals de design stoelen en tafels. Zelfs het kunstwerk in de vorm van een vis dat in het restaurant hing is te koop.

Voor geïnteresseerden is een kijkdag georganiseerd op vrijdag 17 juli van 10:00 tot 13:00 uur. Bieden kan tot 20 juli 2020, 16:00 uur. BVA Auctions is het grootste online veilinghuis van Europa en veilt in opdracht van derden. Deze veiling vindt plaats in opdracht van de curator mr. M.A. Vieira Van Houthoff advocaten uit Amsterdam.

Wat is er te koop?

Onder de virtuele hamer gaan bijna 350 kavels waaronder wijnklimaatkasten, combisteamers, een pizzaoven, koelwerkbanken, koel- en vrieskasten, vispannen, een Winterhalter glazenspoelmachine en een Josper houtskoolgrill. Alles staat online, inclusief snijplanken, serviesgoed en al het glaswerk. Er staan zelfs reiskoffers tussen.

Restaurant &Moshik

Het restaurant was een samenwerkingsverband tussen de Israëlische chef Moshik Roth en ondernemer Salem Samhoud. Het had een lounge en restaurant over twee verdiepingen. In 2012 is het restaurant officieel geopend en een jaar later bezat het restaurant al 2 Michelinsterren. Deze had Moshik Roth ook achter zijn naam staan bij het Brouwerskolkje.

Failliet Moshik Roth

‘Ik ben een slachtoffer van corona. Ik heb altijd gewerkt met de beste mensen en beste leveranciers, maar het ging niet meer’, zo liet de tweesterrenchef Moshik Roth weten. ‘Maar ik kom terug. Ik hoop op termijn een nieuw restaurant te beginnen, maar ga nu rustig kijken hoe dat vorm gegeven kan worden.’

Volgens De Telegraaf was Roth op zoek naar nieuwe financiers, nadat Salem Samhoud zich zou hebben teruggetrokken.