Michelin stelt gidspresentatie uit tot maart 2021

Michelin stelt gidspresentatie uit tot maart 2021

Michelin stelt de presentatie van de nieuwe en vervallen Michelinsterren voor 2021 uit tot volgend jaar maart. Dat is twee maanden later dan gebruikelijk. De coronacrisis is voor Michelin de reden om tot uitstel over te gaan.

De Michelinsterren voor 2021 worden niet meer weergegeven in een papieren versie van de rode gids. Er komt uitsluitend een digitale uitgave. De presentatie hiervan is op maandag 29 maart in Amsterdam.

‘Grote uitdagingen horeca’

Gwendal Poullennec, internationaal directeur van de Michelingidsen: ‘Onze inspecteurs blijven naarstig restaurants bezoeken en ondersteunen volop de Nederlandse horeca, die voor grote uitdagingen blijft staan. Het uitstel van de sterrenceremonie en de keuze om een volledig digitale gids te lanceren geeft ons de nodige tijd om ons inspectiewerk in de best mogelijke omstandigheden af te werken. We blijven eerlijk ten opzichte van de restaurateurs die geweldig werk leveren in deze onzekere tijden, en verzekeren de coherente en gespecialiseerde aanbevelingen die onze lezers verwachten.’ Michelin kondigde in april al aan om online voorrang te geven boven print. 

Michelin presentatie 2021 op 29 maart

Michelin maakt nieuwe sterren, vervallen sterren en extra sterren voor de restaurants bekend op een event dat plaatsvindt op 29 maart 2021.

De sterrenceremonie voor 2021 vindt vanwege de Covid-19 crisis twee maanden later plaats dan gebruikelijk. Naar jaarlijkse gewoonte wordt tijdens de ceremonie de volledige lijst onthuld van restaurants die de inspecteurs hebben bekroond met een Michelinster, een Bib Gourmand of een Michelinbordje.

Michelinsterren

Als de gezondheidssituatie het toelaat, zal het evenement zowel fysiek als digitaal plaatsvinden. Het DeLaMar Theater in Amsterdam zal opnieuw het decor vormen van de presentatie.

De Michelin gids voor Nederland van 2021 zal dit jaar uitsluitend in digitale vorm worden uitgebracht . ‘Hierdoor krijgt de gebruiker een uitgebreidere en aantrekkelijkere content, altijd up to date en in een paar kliks toegankelijk,’ aldus Michelin.

Wat doen de andere gidsen?

GaultMillau maakte vorige week bekend haar gids en bijbehorende presentatie ook uit te stellen. Hiervoor is nog geen nieuwe datum vastgesteld. De Lekker 500 verschijnt dit jaar wel, zij het in aangepaste vorm.