Aruba versoepelt maatregelen voor familie- en restaurantbezoek

Aruba versoepelt maatregelen voor familie- en restaurantbezoek

Op Aruba zijn de coronamaatregelen versoepeld nu de coronacijfers aanhoudend 'laag' blijven. Het aantal mensen dat op familiebezoek kan is nu weer onbeperkt, eerder mochten niet meer dan zes mensen bij elkaar komen. Ook de regels voor restaurantbezoek zijn verruimd.

Er gold eerder een maximum aantal van vier mensen bij een restaurantbezoek. Nu mogen veertien mensen aan een tafel zitten en twintig in de buitenlucht. In bars is het wel nog steeds verboden om te zitten, ook mag er niet gedanst worden.

De overheid maakte de versoepelingen dinsdag bekend. Al enige tijd blijft het aantal actieve coronagevallen onder de honderd.

Maandag waren volgens de cijfers van de overheid zes nieuwe gevallen geregistreerd. Daarmee waren 85 personen in totaal op het eiland besmet.

Muziekgroepen mogen voortaan uit vijf personen bestaan, in eerste instantie was er een limiet van drie muzikanten. Voor buitenoptredens is er geen limiet meer voor bands en zangroepen.

Wel moeten muzikanten zich houden aan de sociale afstand en waar mogelijk mondkapjes dragen. Alle winkels en uitgaansgelegenheden moeten nog steeds uiterlijk om 23.00 uur sluiten.