Restaurant Greenfield's failliet: complete horeca inventaris geveild

Restaurant Greenfield's failliet: complete horeca inventaris geveild

Alle horeca apparatuur en horeca-inventaris van restaurant Greenfield's in Baarn wordt wegens faillissement geveild. De kavels zijn divers: van markiezen, espressomachines, een baropstelling tot een vriescel. De nieuwe exploitant is al bekend.

‘Door de aanhoudende onzekerheid in de coronacrisis, het uitblijven van perspectief en de sobere steunpakketten zijn we helaas genoodzaakt om te stoppen’, schrijven de eigenaren Erik en Ilse van Slooten van restaurant Greenfields op sociale media. Afhaalmaaltijden brachten helaas te weinig op om het restaurant door deze crisis heen te trekken.

Nieuwe eigenaar

De Baarnse horecabroers Guido, Elgar en Rogier Demmers nemen het recent failliet gegane restaurant Greenfield’s over. Guido Demmers heeft er alle vertrouwen in dat de zaak een succes wordt. ,’Je zit daar op een schitterende locatie. Prachtige natuur aan de overkant bij kasteel Groeneveld, veel wandelaars, steeds meer mensen uit Utrecht en Amsterdam die deze kant op komen.’

De broers hebben meer horecabedrijven onder hun hoede. En niet geheel zonder succes. Ze zijn de ondernemers achter Dorsthuys Demmers (Baarn), cafe Soestdijk in Soest en Eemlust in Baarn. Met dit laatste bedrijf wisten ze in 2012 de hoogst haalbare positie te bereiken in de Terras Top 100 van Misset Horeca.

Erik en Ilse van Slooten waren acht jaar de uitbaters van Greenfields. Wanneer de broers Demmers de zaak heropenen is nog niet bekend.

Online veiling

Bieden op alle kavels van Greenfields kan tot en met maandag 22 maart 2021, de veiling sluit vanaf 15:00 uur. Het gaat om 620 kavels.

Op apparatuur en inventaris – onder meer espressomachines, koelcellen, korvenvaatwasmachine en een verrijdbare piano – kan online geboden worden. Ook buitenverlichting, kassa’s, tuinsets en zelfs de markiezen aan het pand verschijnen onder de digitale hamer.

De veiling van Serve wordt georganiseerd door BVA. Naar eigen zeggen is dit het grootste online veilinghuis van Europa. BVA veilt in opdracht van derden slapende voorraad, overstock en bedrijfsbeëindigingen.