Restaurant De Mandemaaker wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

Restaurant De Mandemaaker wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs
2021: Siebe Stellingwerff Beintema (Chaîne des Rôtisseurs), Leo Langeveld (Chaîne des Rôtisseurs), Bert van Eijden (Restaurant De Mandemaaker) en juryvoorzitter Piet van den Bosch (Chaîne des Rôtisseurs).

Chaîne des Rôtisseurs heeft de Gerrit de Kiewit-trofee uitgereikt aan Bert van Eijden van restaurant De Mandemaaker in Spakenburg.

De trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan de eigenaar van het restaurant waar de winnaar van de Jeunes Chefs Rôtisseurs-kookwedstrijd werkzaam is. Dit als dank voor het beschikbaar stellen van tijd en kennis.

De winnaar van de kookwedstrijd dit jaar is chef-kok Sander de Vette van restaurant De Mandemaaker. De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2021 van Chaîne des Rôtisseurs vond plaats op 17 mei bij Culinaire Academie Nederland in Beverwijk. Winnaar Sander de Vette plaatst zich na de overwinning voor de internationale wedstrijd in Parijs op 25 september.

Tijdens de uitreiking van de prijs aan De Mandemaaker kon De Vette zelf niet aanwezig zijn. Hij bereidt zich voor op de internationale kookwedstrijd in Parijs in september en volgt momenteel een trainingsstage bij Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte, die vorig jaar de winnaar leverde.

Restaurant De Mandemaaker

Restaurant De Mandemaaker is gevestigd in het centrum van Spakenburg, niet ver van de oude vissershaven. Het restaurant heeft een vermelding in de Michelingids en restaurantgids Lekker, en staat onder andere bekend om de meer dan prima visgerechten.

De wedstrijd is een initiatief van la Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs, een vereniging van liefhebbers van gastronomie, goed eten en mooie wijnen. Chaîne des Rôtisseurs is een internationale organisatie waarbij leden maandelijks lunches en diners genieten in de betere restaurants. In ons land schuiven de leden acht tot tien keer per jaar aan voor een lunch of diner bij een sterwaardig restaurant.