Restaurant Coco nieuwe horecapartner Het Nieuwe Café

Restaurant Coco nieuwe horecapartner Het Nieuwe Café
Impressie van de gerechten. Foto: Elvan Ünlü.

Het Nieuwe Instituut kondigt aan dat het een samenwerking aangaat met chef-kok Manuela Goncalves Tavares en haar team. Zij zijn de gloednieuwe motor achter Het Nieuwe Café. Er staan kleurrijke, veelal plantaardige en seizoensgebonden gerechten op het menu.

Het Nieuwe Café is gevestigd op de begane grond van Het Nieuwe Instituut, het nationale instituut voor architectuur, design en digitale cultuur. Het heeft verschillende tentoonstellingsruimtes, een museumwinkel, een museumcafé met terras, een studiezaal en bibliotheek, een auditorium, educatieve ruimtes en een tuin.

Tokologische keuken

Manuela Goncalves Tavares. Foto: Elvan Ünlü

Manuela Goncalves Tavares is in Rotterdam bekend van onder meer restaurant Coco in de Hoogstraat en eerdere ondernemingen als Toko 94 en Toko Trash. Hart en ziel zijn voor haar essentiële ingrediënten in de keuken. Horeca is geen telkens wisselend concept, maar iets dat voortbouwt op traditie en daar iets nieuws aan toevoegt.

Goncalves Tavares kookt vanuit een benadering die ze zelf ‘tokologisch’ heeft genoemd en die inhoudt dat ze gebruik maakt van de verborgen schatten, smaken en culturen die je aantreft in de verschillende toko's in de stad: een echte Rotterdamse mix van Afro-Caraïbische, Aziatische en mediterrane keukens.

Manuela Goncalves Tavares: 'Ik ben enorm trots dat Het Nieuwe Instituut ons heeft gevraagd om het Nieuwe Café vorm te gaan geven. Daarbij ben ik persoonlijk ook erg enthousiast om meer plantaardige gerechten op het menu te zetten, dit is iets wat ik vanuit mijn eigen missie ook heel graag wil. Daarnaast is Het Nieuwe Café een hele fijne en bijzondere plek in Rotterdam om mijn horeca-avontuur voort te zetten.'

Kleurrijke plantaardige menukaart

Foto: Elvan Ünlü

Op de menukaart van Het Nieuwe Café staan kleurrijke vegetarische en veganistische gerechten die veelal seizoensgebonden zijn. Het Nieuwe Café serveert bijvoorbeeld een paarse zoete aardappelsoep met kokosmelk, limoen en bakbanaan en een bowl met paddenstoelen, paksoi, gekleurde noodles en zeewiervlokken. Op dit moment wordt een gedeelte van de menukaart aangeboden. De kaart zal steeds verder worden uitgebreid en vanaf 1 november is de keuken volledig operationeel.

Trots op de komst

Het Nieuwe Instituut: 'Wij zijn heel blij met de komst van Manuela Goncalves Tavares en haar team. Het Nieuwe Café is het hart van de organisatie. Het terras van het instituut is onovertroffen en op koude dagen voelt het café met zijn vele planten als een binnentuin. We kijken er naar uit om bezoekers te kunnen ontvangen, samen met deze geweldige nieuwe, zelfstandig opererende partner.'