Wijnproducent heeft 3000 eigenaren om te verduurzamen

Wijnproducent heeft 3000 eigenaren om te verduurzamen

Bio-wijnproducent Neleman haalde een recordbedrag van €5 miljoen op met behulp van sharefunding. Dankzij deze innovatieve vorm van financieren, heeft het bedrijf van ondernemer Derrick Neleman nu 3000 mede-eigenaren.

Het geld wordt gebruikt om een bottelarij in Spanje over te nemen en daar de gehele keten van druif tot fles, korter, efficiënter en vooral duurzamer te maken, waarbij Neleman de productieketen in eigen beheer krijgt.

Community van stakeholders

Steeds meer organisaties zien de kracht van het betrekken van stakeholders als mede-eigenaars. Financieren met inzet van het aandelenkapitaal geeft meer vrijheid en meer mogelijkheden. Neleman is zo’n organisatie, die via het platform Eyevestor.com hun community van stakeholders heeft uitgenodigd tot co-ownerschap. Deze groep heeft vertrouwen in de plannen en draagt de ondernemer en zijn ambities een warm hart toe.

Grote stap richting verduurzaming

Derrick Neleman, wijnmaker, oprichter en eigenaar van de Neleman Coöperatie: 'We zijn erg blij met het resultaat van deze sharefunding-actie. Geweldig dat we nu dankzij onze community een grote stap richting verdere verduurzaming van de branche kunnen zetten. En we gaan door. Ons doel is om in 2023 de achterban verder te vergroten naar 10.000 mede-eigenaren. Dan kunnen we een nog sterkere invloed uitoefenen op de internationale wijnwereld om sneller te verduurzamen. Want dat is waar het ons uiteindelijk om draait: wijn die zodanig wordt geproduceerd dat niet alleen de consument, maar ook de planeet er blij van wordt.'