Landgoed Lauswolt stelt Robert Buurma aan als chef-kok

Landgoed Lauswolt stelt Robert Buurma aan als chef-kok

Robert Buurma gaat vanaf 1 februari 2022 het keukenteam van vijfsterrenhotel Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag versterken als chef-kok. In die functie wordt Buurma de rechterhand van executive chef Arjan Bisschop.

Robert Buurma zal zich als chef-kok inzetten in de keukens van restaurant De Heeren van Harinxma* en Bistro Nijeholt (Bib Gourmand). Beide restaurants blijven onder de bezielende leiding van executive chef Arjan Bisschop staan, die sinds 2014 bij Landgoed Lauswolt werkt.

Marc van Gulick, directeur van Landgoed Lauswolt, is blij met de toevoeging van Robert Buurma als rechterhand van Arjan Bisschop aan het culinaire team. ‘Robert heeft een gedegen achtergrond als chef bij verschillende hotels en restaurants. De afgelopen 6 jaar was hij chef-kok bij restaurant Zuiver op Vlieland en daar heeft hij het geweldig gedaan en iets moois neergezet. Zijn stijl van koken sluit goed aan bij ons product.’

Verse producten en vakmanschap zijn de basis voor Buurma's manier van werken. De keuken van Arjan Bisschop werkt uitsluitend met producten uit eigen moestuin en verse ingrediënten van leveranciers uit de buurt. Passie voor detail, gastvrijheid en puurheid in gerechten staan hierin centraal. Met de komst van Robert Buurma is de top van het keukenteam van Lauswolt weer compleet.

De afgelopen jaren is fors geïnvesteerd in Landgoed Lauswolt, ook in personeel. Nadat het landgoed in 2018 door een stichting werd gekocht van Bilderberg werd een vijfjarenplan opgesteld. Dit jaar is onder meer Heeren van Harinxma aan de beurt voor een grondige opknapbeurt, zei Van Gulick eerder in een interview met Misset Horeca. Ook sloot het landgoed recent aan bij QL Hotels, waarmee het ook internationaal meer op de kaart wil komen te staan.