52 miljoen euro extra omzet door Floriade

52 miljoen euro extra omzet door Floriade

De Floriade in Venlo kan ondernemers in de regio een extra omzet opleveren van 52 miljoen euro. De organisatie verwacht 2 miljoen bezoekers en volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek besteedt een Nederlandse bezoeker aan Noord- en Midden-Limburg gemiddeld 26 euro per dag.

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat een Nederlandse bezoeker aan Noord- en Midden Limburg gemiddeld 26 euro per dag uitgeeft. Geld dat wordt besteed in onder andere de horeca. Als de twee miljoen door de Floriade-organisatie verwachte bezoekers daadwerkelijk komen, dan kan dat leiden tot een extra omzet van 52 miljoen euro.

Op jacht naar zwarte cijfers

Door de tentoonstelling wordt de toeristische en recreatieve sector verder aangejaagd. De regio zet in op een groei van vijf procent, met dank aan de Floriade. Jaarlijks bezoeken 13,5 miljoen toeristen het gebied. Daarvan kiest meer dan vijf miljoen (ook) voor een overnachting. De totale omvang van de bestedingen in toerisme en recreatie in Noord-Limburg bedraagt zo’n 894 miljoen euro.

De eerste Floriade buiten de Randstad heeft minimaal twee miljoen bezoekers nodig om zwarte cijfers te kunnen presenteren aan het eind van de 187 dagen durende tentoonstelling. Alle voorgaande edities schreven dieprode cijfers, maar daarmee wil Venlo afrekenen.

Van de bezoekers komt naar verwachting veertig procent uit eigen land en een evengroot aantal uit Duitsland. De officiële opening wordt woensdag 4 april verricht door koningin Beatrix.