Groen bedrijfsrestaurant kwestie van samenwerken

Groen bedrijfsrestaurant kwestie van samenwerken

De verduurzaming van de cateringbranche kan worden versneld. Hoe eerder keukenleveranciers en cateringorganisaties betrokken worden bij het bestekproces, hoe duurzamer een bedrijfsrestaurant kan worden ingericht en geëxploiteerd. Dat is de uitkomst van een rondetafelbijeenkomst op 28 september waar vertegenwoordigers van de overheid, de wetenschap en het bedrijfsleven met elkaar spraken over verduurzaming in de sector.

De bijeenkomst was een initiatief van de Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca) en de Nederlandse Vereniging van Leveranciers van Grootkeukenapparatuur (NVLG). NVLG-voorzitter Uwe Reimer: ‘Innovatieve duurzame technologieën betekenen lagere kosten voor de opdrachtgever en een verdere verbetering van het aanbod voor werknemers.’ Ook de cateringbranche is al jaren gecommitteerd aan het stimuleren van het gebruik van duurzame producten. ‘Anno 2012 zou een groene en efficiënte keukeninrichting de norm moeten zijn in alle aanbestedingen’, aldus Veneca-secretaris Jos van Straten.

De samenwerking tussen cateringorganisaties, keukenleveranciers, opdrachtgevers en de overheid zorgt voor vitaliteit op de werkvloer. Een gevarieerd en duurzaam aanbod in een bedrijfsrestaurant met een duurzame keuken sluit aan bij de wensen van de moderne flexibele werknemer.

Naar aanleiding van deze bijeenkomst gaan Veneca en NVLG samen het bedrijfsrestaurant voor de toekomstige werknemer ontwikkelen waarbij en waarin rekening gehouden wordt met deze wensen.

Bekijk deze collectie

Keuken inrichten

Van het kiezen van de juiste apparatuur tot slimme energiebesparingstips en effectief keukenmanagement; in deze collectie staat alles wat je nodig hebt voor een goed geoliede keukenoperatie. Neem een kijkje in de keukens van andere horecaondernemers en laat je inspireren door hun aanpak.