'Stadsduiven illegaal gevangen voor restaurants

'Stadsduiven illegaal gevangen voor restaurants

In Amsterdam worden op grote schaal duiven gevangen, die veelal terechtkomen in restaurants. Het nieuws over de illegale vangst van stadsduiven is naar buiten gebracht door de Landelijke Werkgroep Duivenoverlast (LVD).

Dat meldt De Telegraaf. Het zou gaan om meldingen afkomstig uit de stadsdelen Centrum, Zuidoost en Oost. ‘De eerste meldingen kwamen vlak voor de kerst. Bewoners belden dat er van de ene op de nadere dag enkele honderden duiven waren verdwenen’, aldus Marleen Drijgers van LVD in de ochtendkrant.

Volgens een ooggetuige gooien de ‘vangers’ voedsel op de grond waar de duiven op afkomen. Vervolgens gooien ze een groot net over de beesten. Drijgers: ‘Toen deze persoon vroeg wat de mannen aan het doen waren, zeiden ze dat de duiven voor restaurants bestemd zijn’.

Het is in Amsterdam alleen toegestaan voor de GGD en de stadsdelen om duiven te vangen. Dat gebeurt op een diervriendelijke wijze met kooien. De Dierenbescherming Amsterdam vraagt Amsterdammers om op te letten en foto’s te maken van de ‘vangers’.