Vierde lichting gestart bij Fifteen

Vierde lichting gestart bij Fifteen

In het bekende restaurant Fifteen Amsterdam is deze week een nieuwe groep van vijftien jongeren begonnen met de start van hun horecacarrière. Het gaat ...

Meer dan honderd jongeren meldden zich aan om in aanmerking te komen voor een baan bij Fifteen. Na een eerste schifting zijn er dertig naar de Ardennen gestuurd voor de volgende selectie. ‘Daar hebben ze onder meer smaaktesten gedaan’, meldt eigenaar Sarriel Taus van Fifteen.

ROC

Uiteindelijk bleven er vijftien over, die afgelopen week zijn gestart. In eerste instantie gaan ze vier dagen per week naar school en één dag in de week naar Fifteen. Vanaf september wordt dat omgedraaid en zijn de jongeren vier dagen per week actief in het restaurant. De resterende dag volgen ze lessen op een ROC.

Robert Kranenborg
‘Het gaat heel goed met de jongeren die bij ons begonnen zijn. Zo werkt er één in restaurant Le Cirque bij topkok Robert Kranenborg. Ook Ciel Bleu heeft een oud-Fifteen medewerker. Er is er zelf een onlangs een eigen Italiaans restaurant begonnen’, meldt Taus enthousiast.

Jamie Oliver

Restaurant Fifteen, gelegen aan het Jollemanhof in Amsterdam, is gebaseerd op het succesvolle Londense concept van de Britse topkok Jamie Oliver. In Fifteen krijgen kansarme jongeren de mogelijkheid zich op te werken tot een horecavakman. Ieder jaar gaat Fifteen met vijftien werkloze jongeren aan de slag, waarna ‘de oudjes’ het vak instromen.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.