Chef-kok en Sandton nemen De Nederlanden over

Chef-kok en Sandton nemen De Nederlanden over

Het befaamde De Nederlanden in Vreeland aan de Vecht is verkocht. De huidige chef-kok Wilco Berends heeft samen met hotelbedrijf Sandton het horecabedrijf overgenomen. De huidige eigenaresse Carole Hulsebos vertrekt per 15 augustus bij De Nederlanden.

Chef-kok Wilco Berends, die een jaar geleden overkwam van Merlet in Schoorl, gaat samen met zijn vrouw De Nederlanden runnen. Berends blijft de met één Michelinster bekroonde keuken leiden en zijn vrouw zal de pr en receptiewerk voor het hotel op haar nemen.

‘Twaalf jaar geleden heb ik hier met mijn vrouw gegeten. Ik zei toen dat het fantastisch zou zijn om hier ooit eens te werken. Dat lukte vorig jaar. En nu biedt zich de kans aan om mede-eigenaar te worden’, aldus een opgewekte Berends.

Berends heeft samen met Sandton de exploitatie overgenomen. Het vastgoed blijft in handen van de bekende makelaar Cor van Zadelhoff. Sandton wil volgens Berends van De Nederlanden het vlaggenschip maken van de keten. Adhoc Horecamakelaars bemiddelde bij de transactie.

De nieuwe eigenaar wil het organisatorisch iets anders aanpakken. ‘De zaak draait, maar we willen het organisatorisch iets optrekken. Eventueel wil ik wat keukenpersoneel aantrekken zodat ik me beter kan profileren als chef’, aldus Berends.

De huidige eigenaresse Carole Hulsebos zegt na 33 jaar horeca en zes jaar De Nederlanden even tijd te nemen voor haarzelf. ‘Ik ben nu 49 en gezond en wil keuzes voor mezelf maken. Ik denk aan wat projecten in de horeca, maar dat is nog heel prematuur’.

Sandton laat weten zeer verheugd te zijn met de toevoeging van De Nederlanden aan haar portfolio. Vooral het culinaire aspect met topkok Berends ziet Sandton helemaal zitten. Sandton wil zich als keten culinair nog verder profileren en De Nederlanden kan ook de andere Sandton hotels daar verder in ondersteunen. Daarnaast is de locatie tussen Amsterdam en Utrecht een belangrijke reden van de overname. ‘De Nederlanden is een waardevolle uitbreiding van onze keten’, laat directeur Gui de Vries van Sandton weten.