De wedstrijd wordt georganiseerd door Distrivers en gepresenteerd door Pierre Wind. SVH Meesterkok Sjaak Jobse maakt deel uit van de jury.
De wedstrijd stimuleert zorginstellingen om creatief te zijn met ingrediënten en elke dag een verantwoorde, gezonde én lekkere maaltijd aan cliënten te serveren. De voorrondes vinden op 18 en 19 maart plaats tijdens Zorgtotaal beurs in Jaarbeurs Utrecht.
De finale is een dag later op 20 maart. Drie teams nemen eraan deel. De winnaar verdient een hoofdprijs van €5000 en de titel 'Het beste Menu van de Zorg 2015. Het team met het beste dessert wint €1000 en de Campina Gouden Dessertlepel.
De deelnemers zijn:
- Brabantzorg; Duurzaam & Leerzaam, Oss
- Elkerliek ziekenhuis, Helmond
- St. Elisabeth ziekenhuis, Tilburg
- Zorgcentrum De Luwte, Amstelveen
- Marente locatie Jeroen, Noordwijk
- De Nieuwe Marke, Bergen (Noord-Holland)
- Rivas zorggroep, Gorinchem
- Treant zorggroep regio 1, Emmen
- Westfriesgasthuis, Hoorn