All you can eat voor €4,95 bij Plaza Stadskanaal

All you can eat voor €4,95 bij Plaza Stadskanaal

Plaza Stadskanaal herintroduceert het all you can eat-concept. Vanaf woensdag 1 oktober kan op zondag voor €4,95 onbeperkt worden gegeten bij de cafetaria van ondernemer Jan Meijering.

Jan Meijering van Plaza Stadskanaal was eerder actief met all you can eat, maar dat werd geen succes. 'Met name vanwege de prijs, die toen €7,50 was', zo is zijn mening. Hij kiest nu voor een flink lagere prijs: €4,95. 'Anders is het bedrag gewoon te hoog.'

Voorwaarden

De ondernemer heeft wel enkele voorwaarden gesteld. Zo is all you can eat enkel te bestellen met twee personen, is het exclusief drank en is de actie alleen geldig op zondag.

Proef

Plaza startte in februari een proef met een all you can eat-concept, bedoeld om optimaal in te spelen op de behoefte van de klant. 'Daar past dit concept bij', verklaarde formulemanager Arend-Jan Diephuis destijds.

Begin mei meldden enkele ondernemers aan Snackkoerier (tijdelijk) te zijn gestopt vanwege een gebrek aan belangstelling.

Top 100-cafetaria's

Friet & Zo in Tilburg was in 2013 de eerste cafetaria die startte met all you can eat. Enige tijd later gevolgd door top 100-cafetaria Klaas Vaak ik Sliedrecht. Eigenaar Klaas Veldhuis sprak in een video-interview uitgebreid over zijn ervaringen (zie video onder artikel).

Drie andere bedrijven uit deze prestigieuze ranglijst - De Vergulden Èrpel in Waalwijk, Eethuis van Holst in Dongen en Eethuys De Lind in Oisterwijk - vertelden voor de camera van Snackkoerier geen heil te zien een dergelijk concept.

Zondag

Meijering is van mening dat all you can eat toekomst heeft. In de editie van Snackkoerier die zaterdag 28 juni verschijnt meer over de actie van Plaza Stadskanaal.

Hij legt daarin onder andere uit waarom hij kiest voor de zondag.

Connect

Praat op ons platform Misset Horeca Connect mee over dit onderwerp. Geef antwoord op de vraag of all you can eat toekomst heeft in cafetaria's.