Kaldi-ondernemer haalt binnen half uur €80.000 op met crowdfunding

Kaldi-ondernemer haalt binnen half uur €80.000 op met crowdfunding

Met een razendsnelle crowdfundingsactie heeft ondernemer René Franken in 25 minuten €80.000 opgehaald. Met het geld opent hij een Kaldi winkel in Bergen op Zoom.

Franken was hij vijf jaar lang eigenaar van Restaurant Vliegveld Hilversum. Met de opening van de Kaldi-winkel in het hart van Bergen op Zoom begint hij samen met zijn aanstaande vrouw Monique aan een nieuw avontuur waarbij alles draait om koffie en thee.

Om zijn droom te realiseren klopte Franken aan bij het platform van Collin Crowdfund. Samen met het hoofdkantoor van Kaldi en met ondersteuning vanuit Collin Crowdfund werd een plan neergezet dat de basis vormde voor een zeer succesvolle campagne.

In een klein half uur werd de lening volgeschreven. In ruil voor de vierjarige lening ontvangen de 74 investeerders een vaste jaarlijkse rente van 7,5 procent. Franken: Kaldi Bergen op Zoom wordt de 26e vestiging van Kaldi in Nederland.

Collin Crowdfund is een online platform waar investeerders en MKB-bedrijven met een financieringsbehoefte elkaar kunnen vinden. Het platform is bedoeld voor bedrijven met een financieringsbehoefte van € 50.000,- tot € 2.500.000. Voor een project op de site terechtkomt, worden aanvragen gescreend. Ondernemers worden begeleid door ‘crowdfund coaches’.